Janez Cigler Kralj o tem, kakšen predsednik bi bil Anže Logar

N1 video 23. Okt 202221:25 1 komentar

Janez Cigler Kralj, ki je kandidiral s podporo NSi, je ocenil, kakšen predsednik bi bil Anže Logar, če bi slavil v drugem krogu predsedniških volitev. Prav tako je ocenil, kako je sam prispeval h kakovosti volilne kampanje.

Predsedniški kandidat Janez Cigler Kralj je za N1 dejal, kakšen predsednik bi bil Anže Logar, če bi zmagal v drugem krogu volitev, ki bo čez dva tedna. “Rečem lahko, da sva v vladi korektno sodelovala. V tem trenutku težko ocenjujem, kakšen predsednik bi bil,” je povedal, pri čemer je dodal, da bi vsak od sedmih kandidatov v primeru zmage dal “vse od sebe”.

Ali bo Cigler Kralj v drugem krogu glasoval za Logarja, kandidat stranke NSi še ne ve. “Nisem še odločen, zadevo moram še prespati oziroma predihati.” Podobno kot predsednik stranke NSi Matej Tonin je tudi Cigler Kralj povedal, da bodo v stranki razpravljali, ali bo NSi v drugem krogu podprla Logarja, končno odločitev pa bodo sprejeli organi stranke.

Po njegovih besedah je NSi v kampanjo prinesla vrednote in stališča, ki bi sicer umanjkali – “podporo podjetnim in ustvarjalnim, podporo slovenskim družinam, domoljubje ter krepitev miru in varnosti”. “To se mi zdi največja zmaga,” je dejal za N1.

Janez Ciglar Kralj je komentiral, da je bila ocena, da je z odmikom Anžeta Logarja proti sredini nastal prostor zanj, za kandidata konservativnih volilcev, pravilna. “Rezultati kažejo, da sem prinesel v kampanjo teme, ki jih ni nihče drug,” je menil. Dodal je, da je zadovoljen, in to čeprav so volilci na desni sredini po njegovih besedah glasovali taktično, za “močnega kandidata”.

Ob tem je Cigler Kralj ocenil še, da Logarju ni kradel glasov, ampak da je nagovoril volilce, ki jih Logar morda nikoli ne bi mogel. “Prinesel sem večjo demokratično izbiro volilkam in volilcem,” je še dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje