Kako sta boksala Urška Klakočar Zupančič in Dejan Zavec (VIDEO)

Slovenija 07. Okt 202212:47 16 komentarjev

Državni zbor je objavil kratki film, ki so ga v ponedeljek posneli v veliki dvorani hrama slovenske demokracije in je tako na desnem kot levem polu dvignil veliko prahu. Glavna akterja v posnetku, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec, sta danes obiskala otroke na pediatrični kliniki, ki so zboleli za rakom, in jim predala posneti film. Izrazila sta željo, da bi posnetek otrokom vlil čim več upanja pri boju z zahrbtno boleznijo.

Kratki film prikazuje simbolni boksarski dvoboj med predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič ter poslancem in nekdanjim boksarskim prvakom Dejanom Zavcem v veliki dvorani državnega zbora. Skupaj z direktorjem UKC Ljubljana Markom Jugom sta obiskala prostore pediatrične klinike in otrokom, ki so zboleli za rakom, predala posneti film. Predsednica državnega zbora je ponovno poudarila, da gre za dobronamerno potezo, ki bi bolnim otrokom vlila čim več upanja in moči pri boju z boleznijo.

“Danes smo si ogledali tudi ta film, ki je bil posnet in ki je dvignil toliko prahu. Ta film, ki je bil narejen z dobrim namenom, da daje upanje in moč tem izjemnim borcem na pediatrični kliniki, je bil grdo zlorabljen. Sami si boste po ogledu posnetka lahko ustvarili mnenje, s kakšnim namenom je bil posnet,” je v izjavi za medije poudarila Urška Klakočar Zupančič.

Povedala je še, da se na kakršnekoli manipulacije nekaterih ljudi, glede tako občutljivih tem, kot so otroške bolezni, ne bo več odzivala. “Naše poslanstvo je jasno: omogočiti želimo čim boljše pogoje – materialne, kadrovske, finančne –, da bodo naši otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo,” je še dodala Klakočar Zupančič.

Da je snemanje kratkega filma v državnem zboru močno razdelil slovensko javnost na družbenih omrežjih, smo pred dnevi poročali na N1.

“Bistva so očem nevidna. In prav ta zgradba dela ta bistva,” je besede iz knjige Mali princ povzel poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec in dodal, da se za zidovi pediatrične klinike v Ljubljani zares dogajajo veliki čudeži.

Zavec
N1

Ob tem je še poudaril, da film, ki so ga posneli, ni namenjen tistim, ki so ga v preteklih dneh komentirali, ampak je namenjen otrokom, ki se borijo za življenje, in tistim, ki vedo, kaj je dostojanstvo. “Tisti, ki pa tega ne vedo, naj se globoko zamislijo nad seboj. Tukaj ni prostora za nespametne in sovražne besede. Otroci so naši borci in naš motiv, da se borimo naprej in da pokažemo, kaj je prav in kaj ni prav,” je še dodal nekdanji boksarski prvak.

Direktor UKC Ljubljana Marko Jug se je predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič zahvalil za obisk, ki po njegovem prepričanju pomeni, da se družba zaveda svojih temeljnih vrednot – otrok. “V to stavbo bomo lahko vstopali v strahu, vendar jo bomo vedno zapustili z upanjem,” je povzel sporočilo obiska.

Marko Pokorn, predstojnik Pediatrične klinike UKC Ljubljana, pa je poudaril, da je pediatrična klinika osrednja otroška bolnišnica v državi, kjer se zdravijo najtežje bolni otroci iz vse Slovenije. Vsa ekipa zdravstvenih delavcev in drugih zaposlenih se po njegovih besedah po vseh močeh trudi, da otroke pozdravijo, ob tem pa jim nudijo tudi šolanje in kar se da normalno otroštvo. “Stvari, ki jih počnemo, se ne da meriti z nobenim finančnim merilom,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje