Vrača se sonce, kje ga bo največ?

Slovenija 19. Feb 202301:00
Kakšno bo vreme
Žiga Živulovič jr./BOBO

Sprva bo pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter, najtopleje bo na vzhodu države.

Danes bo sprva pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Čez dan se bo deloma zjasnilo, najkasneje v jugozahodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na vzhodu do 15 °C.

Jutri bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju do 6, najvišje dnevne od 11 do 15 °C.

V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v severni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter.

Vremenska fronta je dosegla Alpe in srednjo Evropo. Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda doteka k nam vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

Povišane ravni prašnih delcev

Na agenciji za okolje tudi za nedeljo pričakujejo preseganja dnevne mejne vrednosti PM10 v večjem delu Slovenije. Ravni bodo visoke predvsem zjutraj in zvečer, čez dan pa se bodo prehodno nekoliko znižale. Visoke ravni so posledica povečanih izpustov zaradi ogrevanja in neugodnih vremenskih razmer.

Agencija predlaga redno spremljanje izmerjenih urnih vrednosti delcev PM10 oziroma indeksa kakovosti zunanjega zraka ter prilagoditev aktivnosti na prostem skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.