Kakšno bo vreme med prazniki? Objavljamo podrobno vremensko napoved

Slovenija 24. Apr 202308:11 1 komentar
vreme, piknik
Profimedia

V sredo se za polovico Slovenije začenjajo prvomajske počitnice, s četrtkom pa bodo šli na počitnice tudi šolarji v preostalih delih države. Kakšno vreme se nam obeta za praznike in ali nam bo prvi maj, ki ga številni izkoristijo za piknik na prostem, vremensko naklonjen?

V sredo, 26. aprila, učenci in dijaki gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije začenjajo prvomajske počitnice. Dan pozneje pa bodo na zaslužen počitek šli tudi šolarji v preostalih delih države. 27. april je tudi državni praznik in za večino dela prost dan. Šolske počitnice bodo trajale vse do torka, 2. maja, večina delavcev pa bo prav tako na račun prvomajskih praznikov prosta v ponedeljek in torek.

Kakšno bo vreme?

Meteorologinja Agencije RS za okolje (Arso) Eva Bezek je za N1 opozorila, da je lahko vremenska napoved za več dni vnaprej nepredvidljiva. Po trenutnih napovedih pa kaže:

SREDA, 26. april: sprva bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo v Gornjesavski dolini –2, drugod od 2 do 5, na Primorskem 7, najvišje dnevne od 13 do 18 stopinj Celzija.

ČETRTEK, 27. april: vreme bo bolj stabilno in brez padavin. Jutranje temperature bodo do okoli 4 stopinje, čez dan do okoli 20 stopinj Celzija.

PETEK, 28. april: Vreme bo muhasto in prehodno. Čeprav sončno ravno ne bo, ne bo niti padavin. Jutranje temperature bodo do okoli 6 stopinj Celzija, čez dan pa kaže, da se bo ogrelo tudi do 20 stopinj Celzija.

SOBOTA, 29. april: Naše kraje bo zajela vremenska fronta, ki s seboj prinaša nekaj padavin, ki pa ne bodo obilne. Jutranje temperature bodo okoli 4 stopinj Celzija, čez dan do okoli 19 stopinj Celzija.

NEDELJA, 30. april: Tudi v nedeljo lahko še pričakujemo padavine. Najvišje dnevne temperature bodo do okoli 15 stopinj Celzija.

PONEDELJEK, 1. maj: Po trenutnih napovedih kaže, da bo lepo, jasno in sončno. Jutranje temperature bodo do okoli 10, čez dan do okoli 18 stopinj Celzija.

TOREK, 2. maj: Lepo vreme naj bi se po napovedih meteorologov nadaljevalo tudi v torek. Jutranje in dnevne temperature naj bi bile podobne kot v ponedeljek.

Danes bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 stopinj Celzija, napoveduje Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje