Kakšno vreme nas čaka ta teden?

Slovenija 05. Maj 202417:24 > 06. Maj 2024 06:03 0 komentarjev
Neurje
Foto: Uroš Kokol/N1

Po sončnem in toplem koncu tedna bo vreme v naslednjih dneh spet nekoliko bolj muhasto.

Sobota in nedelja sta nas razvajali s prijetnim vremenom, ki je bilo kot nalašč za sprehode in nastavljanje pomladnim sončnim žarkom. Že v začetku novega tedna pa nas čaka nekoliko bolj turobno vreme.

Danes bo sicer po večini države še suho. Na skrajnem severozahodu je sicer možna kakšna kaplja dežja, a tega bo po besedah dežurne vremenoslovke agencije za okolje Veronike Hladnik Zakotnik “zgolj za omembo”.

Na zahodu bo oblačno, okrepil se bo tudi jugozahodnik, ki ga lahko občutimo že danes. Temperature bodo podobne današnjim in bodo čez dan dosegle med 18 in 24 stopinj Celzija.

Najbolj muhasta bosta torek in sreda. Spremenljiva oblačnost bo ponekod prešla v popolnoma oblačno vreme, pojavljale pa se bodo tudi krajevne plohe in nevihte.

Te se bodo po besedah meteorologinje začele v torek dopoldne in trajale vse do srede dopoldne, glavnine bomo tako deležni v torek sredi dneva in popoldne. A torek in sreda vendarle ne bosta vremensko “tako zelo slaba”, pomirja Hladnik Zakotnik, saj ne bo šlo za splošno deževje, temveč kratkotrajne plohe in nevihte.

Tudi krajevno bodo razlike velike: največ ploh in neviht lahko pričakujejo v hribih, na skrajnem zahodu in severovzhodu Slovenije, marsikje po državi pa lahko celo ostane suho, je povedala.

V sredo popoldne se bo vreme začelo postopno umirjati, vendarle pa bo ta dan še oblačno in vetrovno. Jugozahodni veter se bo predvidoma v sredo dopoldne obrnil v severovzhodnik, na Primorskem pa lahko proti večeru zapiha tudi burja. Oblačnejše vreme bo vplivalo tudi na temperature, ki bodo v torek in sredo tako ostale pod 20 stopinjami Celzija.

K sreči nam bo preostanek tedna bolj vremensko naklonjen. V četrtek, petek in soboto bo suho in sončno. Temeprature bodo okoli 20 stopinj Celzija ali pa celo za kakšno stopinjo višje. Še vedno bomo občutili nekoliko severovzhodnega vetra.

Od sobote naprej se bo spet pooblačilo, možnost za plohe pa se bo spet nekoliko povečala, opozarja Hladnik Zakotnik, a pomirja, da bo šlo verjetno bolj za kakšno popoldansko krajevno ploho, ne pa obilno deževje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!