Ker gre sedanji k premierju, kontrola zračnega prometa išče novega direktorja

Slovenija 11. Mar 202412:03 0 komentarjev
Kontrola zračnega prometa Slovenije
Foto: Kontrola zračnega prometa Slovenije/FACEBOOK

Kontrola zračnega prometa Slovenije je objavila razpis za direktorja. Dosedanji direktor Rok Marolt se bo namreč pridružil ekipi premierja Roberta Goloba.

Nadzorni svet javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Slovenije je objavil javni razpis za direktorja družbe. Kandidati lahko prijave z dokazili o izpolnjevanju pogojev oddajo do 2. aprila. Družbo od marca 2023 vodi Rok Marolt, ki naj bi prevzel funkcijo generalnega sekretarja stranke Gibanje Svoboda.

Kandidati morajo izpolnjevati postavljene pogoje ter imeti med drugim najmanj deset let delovne dobe na delovnem mestu z zahtevano izobrazbo, od tega najmanj pet let vodilnih ali vodstvenih izkušenj. K dokazilom morajo predložiti program razvoja področja dejavnosti javnega podjetja, izhaja iz razpisa, danes objavljenega v časniku Delo.

Prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev morajo kandidati posredovati do 2. aprila do 10. ure, in sicer na elektronski naslov [email protected]. Izbrani kandidat bo na funkcijo direktorja imenovan za pet let. Direktorja pa na podlagi predloga nadzornega sveta kontrole zračnega prometa imenuje Slovenski državni holding (SDH).

Marolt direktor manj kot eno leto

Družbo od 23. marca lani vodi Marolt, ki naj bi zasedel mesto generalnega sekretarja stranke Gibanje Svoboda, potem ko se konec meseca s te funkcije poslavlja Vesna Vuković.

Marolt je bil po navedbah spletne strani kontrole zračnega prometa v preteklosti med drugim 23 let na različnih delovnih mestih v nekdanjem nacionalnem letalskem prevozniku Adria Airways, sedem let je vodil Javno agencijo RS za civilno letalstvo. Pred prevzemom vodenja Kontrole zračnega prometa Slovenije je bil vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za finance.

Marolt je po poročanju TV Slovenija v četrtek nadzorni svet kontrole zračnega prometa obvestil o odpovedi. Kot je povedal za TV Slovenija, njegova pogodba predvideva trimesečni odpovedni rok, zato je nadzorni svet zaprosil za sporazumno skrajšanje tega roka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!