Luka Dončić: Ni bilo lahko, a borili smo se do konca

Slovenija 07. Avg 202115:05 > 09. Avg 2021 12:19 2 komentarja
Luka Dončič
Sergio Perez/REUTERS

Slovenski košarkarski reprezentanci na zadnji tekmi na letošnjih olimpijskih igrah, v boju za tretje mesto in bronasto medaljo, ni uspelo poraziti Avstralcev. Končni izkupiček je četrto mesto na svetu. Kljub porazu pa se na družbenih omrežjih vrstijo čestitke in bodrilna sporočila. Reprezentant Jaka Blažič se je Sloveniji že zahvalil za, kot je zapisal, fantastično podporo. Prvi zvezdnik reprezentance Luka Dončić pa je ponosen na doseženi rezultat.

Slovenski košarkarji, ki so nas dva meseca razvajali z izjemno košarko, so olimpijske igre končali na četrtem mestu. Čeprav so fantje mogoče nad končnim izkupičkom  razočarani, pa to vsekakor ne velja za širšo slovensko javnost.

Že v zadnjih sekundah tekme, ko je bila ta že odločena, so na družbena omrežja deževale čestitke in bodrilna sporočila. Trenutno največji zvezdnik slovenske reprezentance Luka Dončić je po tekmi na svojem Twitterjevem profilu zapisal, da olimpijske igre vsekakor niso bile lahke, a da so se fantje borili do konca. “Kakšen užitek je bil to za mojo državo na prvih olimpijskih igrah. Zelo sem ponosen na fante,” je v čustvenem zapisu dejal 22-letnik.

Slovenski reprezentant Jaka Blažič pa se je po koncu tekme zahvalil Sloveniji za, kot je zapisal, fantastično podporo.

Predsednik države Borut Pahor je v svojem odzivu zapisal, naj se spomnimo vseh “čudovitih trenutkov sreče, ki so nam jih na poti do konca olimpijskega turnirja podarili naši super fantje. Čestitke, glavo gor, ogromno ste naredili za vse nas in športne sanje naših otrok. Se vidimo na sprejemu v torek zvečer na gradu Brdo, komaj čakam,” je poudaril.

Lastnik ameriškega NBA kluba Dallas Mavericks, v katerem igra tudi slovenski as Luka Dončič, Mark Cuban, je fantom čestital v slovenščini in dodal, da zdaj svet pozna slovensko košarko.

V Olimpijskem komiteju Slovenije so zapisali, da je bila Avstralija zasluženo boljša, a da si fantje kljub temu zaslužijo velike čestitke za dosežek.

Nekdanji košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar, je izpostavil, da fantom trenutno besede tolažbe ne pomenijo veliko. “Preveč svež je občutek nemoči ob dveh bolečih porazih. Čez čas pa se bomo zavedali izjemnega uspeha. Ja, zaslužili bi si tudi medaljo. Ampak tudi brez nje je dosežek enormen. Poglejmo, kdo je pred nami in kdo vse za nami. Čestitke,” je dejal.

Smučarska tekačica Vesna Fabjan pa je zapisala, da so nas fantje razvajali s super igrami in da je Slovenija dihala z njimi ob zmagah in tudi porazih. “Mala Slovenija je postala velesila, ki se lahko kosa z vsemi! Spisali ste veličastno zgodbo,” je dodala.

Da je uvrstitev na četrto mesto zgodovinski dosežek, so poudarili tudi na Slovenski turistični organizaciji (STO).

Čestitali tudi politiki

Predsednik vlade Janez Janša je poudaril, da je četrto mesto velik uspeh.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je zapisal, da so se fantje že s prihodom na olimpijske igre zapisali v zgodovino. “Hvala za vse vaše neverjetne predstave in kar 605 točk, ki ste jih zadeli. Ponosni smo na vas,” je dodal.

Košarkarjem se je za požrtvovalnost, borbenost in srčnost zahvalila tudi Tanja Fajon, predsednica SD. “Čestitke za ves trud. Poklon. Čestitke tudi Avstralcem za uspeh,” je zapisala.

Nekdanji minister za pravosodje Aleš Zalar meni, da si Slovenija ni zaslužila tako hudega poraza v boju za bron glede na to, kar so fantje pokazali na celotnem turnirju. “Ampak danes smo bili pa res za razred slabši od Avstralije. Škoda. Kljub temu pa si fantje zaslužijo čestitke za vse nastope na olimpijskih igrah,” je dejal.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je na svojem Twitterjevem profilu fantom zahvalil za izjemen turnir. “Ob vaših predstavah je Slovenija navijala, trepetala in dihala enotno. Čestitke timu in srečno v novih borbah,” je zapisal.

Predsednik Nacionalne stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je dejal, da smo lahko Slovenci več kot ponosni na naše fante.

Evropska poslanka Ljudmila Novak je kljub porazu zapisala, da je to, kar so naši košarkarji dosegli na tem tekmovanju, velika zmaga ekipnega duha.

Obrambni minister Matej Tonin je za reprezentanco zapisal, da si nimajo kaj očitati. “Izjemne predstave! In kar je najpomembnejše: združili in povezali ste Slovenijo. To smo to poletje potrebovali in to ste nam dali,” je izrazil.

Fantom so se zahvalili tudi v največji koalicijski stranki SDS. “Hvala vam za promocijo Slovenije in navdušenje navijačev,” so ob tem dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje