Kučan: V nobenem sporu nisem s premierjem, od začetka sem podpiral Pirc Musar

N1 video 23. Okt 202222:05 5 komentarjev
Milan Kučan
Borut Živulovič/BOBO

V volilnem štabu Nataše Pirc Musar se je oglasil tudi nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan, ki je predsedniško kandidatko podprl že pred časom, pretekli teden pa je potrdil, da bo glasoval zanjo.

“Rezultate razumem zelo enostavno – da so volilci prepoznali doslednost stališč Nataše Pirc Musar, da verjamejo, da za svojimi vrednotami in stališči stoji, in da verjamejo, da jih bo kot predsednica države znala uresničevati tako, kot jih lahko predsednik republike. Trdno sem prepričan, da to vlogo razume in da jo bo tako, kot jo razume, tudi udejanjala,” je Milan Kučan povedal novinarjem, zbranim v štabu predsedniške kandidatke Pirc Musar, ki se bo v drugem krogu volitev pomerila z Anžetom Logarjem.

Kučan, ki je zanikal, da je bil zaradi svoje podpore Pirc Musar v kakršnemkoli sporu s predsednikom vlade Robertom Golobom, je spomnil, da to kandidatko podpira “od vsega začetka, od takrat, ko še ni bilo nobenih kandidatov”. “Nimam razloga, da bi svojo podporo umaknil. Tako za njo stojim tudi naprej. Verjamem, da bo dobra predsednica,” je dejal.

Menil je še, da bi vladajoče stranke morale upoštevati, da dolgo časa niso imele svojega kandidata in da je “časovni zaostanek najbrž tisto, o čemer se bodo morali pogovoriti in videti, ali je to lahko kakorkoli zamajalo trdnost te koalicije”. Po Kučanovem mnenju se to ni zgodilo. “Prepričan sem, da bo koalicija še naprej trdna in bo delovala skladno s predvolilnimi obljubami, kakor je ta vlada pred volilci in državljani Slovenije prevzela odgovornost, da bo državo vodila drugače, kot jo je vlada pred tem,” je dejal.

Prvi predsednik republike Slovenije je menil še, da bodo levi volilci, ki so danes oddali glas za druge kandidate, v drugem krogu podprli Pirc Musar, “če so zavezani istim vrednotam kot ona”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (5)

Prikaži vse komentarje