Milović “zasebno in mimogrede” tudi pri ministru Arčonu

Slovenija 16. Dec 202216:46 9 komentarjev
Matej Arčon
Žiga Živulović jr./BOBO

Po tem, ko so na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu včeraj na naše vprašanje o morebitnih stikih z Milošem Njegoslavom Milovićem dejali, da nimajo zavedenega njegovega obiska v prostorih urada, so nam danes sporočili, da se je po nastopu mandata ministra Mateja Arčona enkrat "mimogrede ustavil v prostorih urada".

Včeraj smo pisali o tem, da se z Milošem Njegoslavom Milovićem, nekdanjim varnostnikom Janeza Drnovška, v zadnjih mesecih nista sestajala le predsednik vlade Robert Golob in zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan.

Na ministrstvu za infrastrukturo Bojana Kumra je Milović varnostno pregledoval objekt, na finančnem ministrstvu Klemna Boštjančiča je bil na kratkem sestanku. Odgovor, o čem je tekla beseda, še čakamo.

Z Milovićem se je srečala tudi ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, pravi, da ji je po nastopu funkcije “v kratkem srečanju čestital za prevzem ministrskega položaja”. Pri ministru za okolje in prostor Urošu Brežanu je bil dvakrat: prvič jim je junija svetoval s področja varnosti, drugič je prišel kot spremljevalec vodstva občine Komenda (tudi podrobnosti teh srečanj še čakamo).

Nihče ga ni vabil, nihče mu ni nič plačal, pravijo na ministrstvih. Kaj točno počne in kdo plačuje Milovića, ki je nekdanji specialec ter nepravnomočno obsojen zaradi gospodarske kriminalitete, tako za zdaj ostaja neznanka.

Premier Golob je zanikal, da bi ga kdo plačeval, včeraj je bil v Tarči na RTV Slovenija objavljen tudi odziv Milovića: dejal je, da za svetovanje premierju glede organizacije varnostne službe ni zahteval ničesar, saj je to po njegovem mnenju častno opravilo.

Skrivnostna vloga Drnovškovega varnostnika: bil je tudi v štabu Svobode (VIDEO)

Golob o Miloviću: “Svetoval je kot zasebna oseba, nihče ga ne plačuje od drugje”

Nekdanji Drnovškov varnostnik brez pogodbe in plačila svetoval tudi Loredanu

“Nenapovedan priložnostni obisk zasebne narave” pri Arčonu

Na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki ga vodi Matej Arčon, eden od soustanoviteljev in prvi generalni sekretar Gibanja Svoboda, so nam včeraj na vprašanje o stikih in poznanstvu z Milovićem odgovorili na kratko: “Nimamo zavedenega obiska Milovića v prostorih urada.”

Na vprašanje, ali to, da obisk ni zaveden, pomeni, da ga ni bilo, pa so nam nato danes odgovorili, da se je Milović “enkrat mimogrede” ustavil v prostorih urada. “Šlo je za nenapovedan priložnostni obisk zasebne narave, ki je trajal nekaj minut. Na temo varnosti se z ministrom nista pogovarjala in Milović ne ministru ne uradu ne svetuje,” so zapisali.

Včeraj nam na uradu niso odgovorili na vprašanje, ali ga minister Arčon pozna. Danes so nam na ponovljeno vprašanje sporočili, da sta se spoznala v času pred nastopom funkcije ministra. “Odkar je prevzel mandat, sta se nekajkrat naključno srečala na različnih dogodkih,” so zapisali. Kot omenjeno, je bil Arčon v času volitev generalni sekretar vladajoče stranke Gibanja Svoboda. Na N1 smo ta teden razkrili, da je bil Milović na dan volitev v štabu stranke, Tarča na RTV Slovenija pa je včeraj poročala, da je po njihovih neuradnih, a zanesljivih informacijah spremljal Goloba že na marčevski konvenciji Gibanja Svoboda.

Kmetijska ministrica ga pozna od prej

“Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga vodi Irena Šinko, so nam včeraj odgovorili, da “kontakta z Milovićem ni bilo”. Na vprašanje, ali ga ministrica pozna, pa nam tudi oni niso odgovorili. Na ponoven poziv so nam danes odgovorili, da se je z njim “srečala le enkrat, ob opravljanju funkcije direktorice Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije”. Kasneje nista bila več v stiku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje