Ministrstvo zavrglo vlogo NTA za vpis v razvid medijev

Slovenija 03. Sep 202112:15 > 12:24 0 komentarjev
Minister za kulturo Vasko Simoniti
BOBO

Ministrstvo za kulturo, ki ga vodi Vasko Simoniti, je zavrglo vlogo Nacionalne tiskovne agencije (NTA) za vpis v razvid medijev.

Kot so za N1 potrdili na ministrstvu, so vlogo zavrgli, ker je bila nepopolna in je NTA po uradnem pozivu ministrstva ni dopolnil v roku. NTA se ima še možnost pritožiti na upravno sodišče. Informacijo je sicer prvo objavilo Delo.

V čem je bila vloga nepopolna, na ministrstvu niso pojasnili.

Mediji, ki so vpisani v razvid, lahko na razpisih ministrstva kandidirajo za sofinanciranje programskih vsebin.

NTA je ustanovilo Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, ki jim je ministrstvo pred nekaj meseci podelilo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture.

Nekdanji odgovorni urednik Aleš Ernecl je NTA v pogovoru z znanim supremacistom Stefanom Molyneuxom označil za nov slovenski fašistični medij. Ernecl, ki se je pozneje izmikal, češ da je šlo za sarkazem, je nedavno odstopil s položaja odgovornega urednika, nasledil ga je predsednik društva Urban Purgar, sicer vidni predstavnik rumenih jopičev.

Purgar je pred dobrim mesecem na Twitterju objavil zapis “Hitler je heroj”, zaradi česar so tudi nekateri vidni politiki pozvali, naj ministrstvo društvu odvzame status organizacije v javnem interesu, ki mu prinaša nekatere ugodnosti pri delovanju.

Kot smo poročali včeraj, ministrstvo tega ne namerava storiti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!