Na kranjski osnovni šoli učitelj napadel učenca, incident prijavili policiji

Slovenija 17. Okt 202309:37 5 komentarjev
Učilnica
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na eni od osnovnih šol v Kranju se je zgodil incident – učitelj naj bi napadel učenca. Ravnateljica je dogodek potrdila. Obvestili so policijo, ministrstvo in inšpekcijo, učitelj pa ne dela več z otroki.

Na eni od osnovnih šol v Kranju je učitelj napadel učenca in ga lažje poškodoval. O tem je prvi poročal spletni portal Trma, ravnateljica osnovne šole pa je dogodek za N1 potrdila.

Da dogodek, ki se je zgodil v začetku oktobra, obravnavajo, so potrdili tudi kranjski policisti. Oče šolarja, ki naj bi ga učitelj napadel, je za Trmo povedal, da “posebnega povoda ni bilo, le nekaj izmenjanih stavkov med njim in mojim sinom, ki je nenadoma doživel fizični napad vpričo sošolcev”.

Ravnateljica je za N1 povedala, da je takoj po incidentu opravila razgovor z očetom, učencem, učiteljem in sošolci. Nato je obvestila policijo, še isto popoldne po incidentu pa je šla tudi na policijsko postajo na razgovor.

S kranjske policijske uprave so nam odgovorili, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretno in določljivo pravno osebo, zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo odgovoriti. “Lahko pa potrdimo, da smo na začetku oktobra 2023 prejeli prijavo o nasilnem dejanju na eni izmed osnovnih šol, kjer je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja policisti zoper eno osebo vodijo predkazenski postopek in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Več podatkov vam zaradi varstva osebnih podatkov, sekundarne viktimizacije žrtve in določil 287. člena kazenskega zakonika (ta se nanaša na razkrivanje podatkov mladoletnih v policijskih in sodnih postopkih, op. p.), ne moremo posredovati,” so zapisali kranjski policisti.

Ravnateljica nam je sporočila tudi, da je še isto popoldne po dogodku opravila še en daljši razgovor z učiteljem. Obvestila je pristojno šolsko ministrstvo in šolski inšpektorat, z njimi se je tudi posvetovala glede ukrepov. “Učitelj je od dneva dogodka umaknjen iz razreda in nima stika z učenci do nadaljnjega, potekajo vsi potrebni postopki v skladu z zakonodajo,” je še poudarila ravnateljica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje