Na Primorskem padala sodra, previdno na cestah

Slovenija 25. Mar 202313:48 0 komentarjev
zasnežena cesta
posnetek zaslona/PIC/Twitter

Če se odpravite na pot, previdno na primorski avtocesti. Na območju Razdrtega in Vipave je padala sodra.

Muhasto vreme je povzročilo nekaj nevšečnosti tudi v prometu. Prometno-informacijski center (PIC) je na Twitterju objavil posnetke primorske avtoceste, kjer je padala sodra. “Zimskih razmer še ni konec. Na širšem območju Razdrtega in Vipave sneži,” so sicer zapisali, a na Arsu pravijo, da je padala sodra. Ob tem so opozorili voznike, naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnim razmeram.

Kot smo že poročali, je Arso za ta konec tedna napovedal, da bosta Slovenijo prešli dve fronti. Prva je že tu. “Čaka nas vse sorte,” je za N1 povedal dežurni meteorolog agencije za okolje (Arso) Janez Markošek.

Deževnemu sobotnemu jutru so napovedali umiritev vremena in razjasnitev v popoldanskih urah. A plohe ali nevihte s kratkotrajnimi nalivi se do takrat še lahko pojavljajo. Ni izključen niti pojav sodre. Nedelja bo sprva jasna, ponekod po nižinah se lahko zbudite v megleno jutro. Od zahoda se bo pooblačilo, zapihal pa bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldan nas bo že dosegla nedeljska vremenska fronta, sprva rahle padavine, ki se bodo pojavljale ponekod, se bodo zvečer okrepile in zajele vso Slovenijo. Več o vremenu v prihodnjih dneh preberite v članku z naslovom Dež, mraz, morda celo pozeba in sodra: “Čaka nas vse sorte”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!