Na protestu SDS ni bilo Anžeta Logarja, Eve Irgl in članov Nove Slovenije

Slovenija 21. Mar 202417:02 19 komentarjev
sds
Miloš Vujinović/Bobo

V središču Ljubljane se je odvil protivladni protest, ki ga je organizirala največja opozicijska stranka SDS. Zbrane je nagovoril tudi prvak SDS Janez Janša, protesta pa se nista udeležila dva kaznovana poslanca SDS Anže Logar in Eva Irgl. Na Kongresnem trgu prav tako ni bilo članov opozicijske NSi, saj je stranka prav v času protesta organizirala svoj dogodek v Cankarjevem domu.

V središču Ljubljane na Kongresnem trgu se je popoldne odvil veliki protestni shod, ki ga je organizirala največja opozicijska stranka SDS. V sporočilih SDS v zadnjem času močno odmevala kritika delovanja vlade Roberta Goloba in trenutnega stanja v državi.

“Čas je za novo slovensko pomlad. Slovenija zmore več,” so zapisali v vabilu na shod. Na shod je prišla velika množica ljudi, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša. Prav prvak največje opozicijske stranke je pred dobrim mesecem na slavnostni akademiji ob 35-letnici SDS dejal, da so na shod povabljeni vsi ljudje dobre volje, ki jim je mar za prihodnost Slovenije.

A se Janševemu vabilu ni odzval dolgoletni poslanec SDS in nekdanji predsednik sveta stranke Anže Logar, ki je trenutno s svojo Platformo Sodelovanja na turneji po slovenskih občinah. Danes je skupaj z Evo Irgl, ki je prav tako dolgoletna poslanka SDS, obiskal Primorsko, kjer se je srečal z župani občin Divača, Koper in Piran, zvečer pa bo v organizaciji Platforme Sodelovanja v Kopru potekala še okrogla miza.

“Dobrodošli, da z nami ob sproščenem druženju delite vaše mnenje o aktualnih zadevah in predloge za prihodnost Slovenije,” je na družbenem omrežju X zapisal Logar.

Spomnimo, da sta tako Logar kot tudi Irgl ena od treh poslancev SDS, ki niso podpisali izjave zvestobe stranki, zato jih je doletela kazen. SDS jim je odvzela mesta v delovnih telesih državnega zbora in podpredsedniška mesta v njih.

Tonin: Opozicija je enota, protest izražamo na svoj način

Današnjega protesta pa se niso udeležili niti člani druge opozicijske stranke NSi. Ti so v Cankarjevem domu namreč organizirali dogodek z naslovom “Zbor za prihodnost”, kjer so z različnimi sogovorniki razpravljali o težavah in napakah vlade.

Na družbenem omrežju X se je oglasil prvak stranke Matej Tonin. Zapisal je, da je slovenska opozicija danes pokazala enotnost v cilju. “Vsi si želimo, da čim prej pride do menjave aktualne vlade. Neoperativnost in nezmožnost izvedbe ključnih reform namreč že bistveno vplivata na življenje ljudi, zato so spremembe nujne. Vsaka opozicijska stranka pa svoj protest izraža na svoj način. Po mnenju Nove Slovenije je ključno vprašanje odgovorne politike, kako iziti iz nezavidljive situacije in izkoristiti potenciale, ki jih Slovenija ima,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje