Nasedlo jahto, ki naj bi bila v lasti slovenskega bogataša, odpeljali

Slovenija 04. Jul 202318:42 4 komentarji
Ročnikovo jahto dvignil žerjav
Bralec

Jahto, ki naj bi bila v lasti slovenskega milijonarja in je nasedla na hrvaškem otoku Krk, so s pomočjo žerjava dvignili in odpeljali. Kam, ni znano – prav tako za zdaj ostaja nepojasnjen vzrok nenavadne nesreče.

Nasedlo jahto, domnevno v lasti slovenskega milijonarja Tomaža Ročnika, so s pomočjo žerjava dvignili in odpeljali, poroča portal 24ur. Kam, še ni znano.

Kot smo poročali, je v soboto zvečer na otoku Krk v bližini marine Punat prišlo do nenavadne nesreče. Slovenska jahta Tomy je namreč popolnoma nasedla na obalo, na njej pa je bilo šest slovenskih državljanov, ki pa ob nesreči niso bili poškodovani. Kmalu po nesreči je bilo organizirano reševanje posadke, ki je potekalo s kopnega, saj je bila jahta nedostopna z morske strani zaradi plitvine in ostrih skal. Vzrok nesreče še ni znan.

Ročnikovo jahto dvignil žerjav
Bralec

11,6 metra dolga jahta prestižne znamke Princess Yachts, ki stane več kot pol milijona evrov, je bila izdelana v Veliki Britaniji.

Tomaža Ročnika, ki je sicer slovenski javnosti najbolj poznan po zadevi Klasje, je višje sodišče v Celju obsodilo na dve leti zaporne kazni. Zgodba propadlega celjskega podjetja začela leta 2007, leta 2015 pa je brez zaposlitve ostalo več kot 100 delavcev. Tomaž Ročnik je bil večinski lastnik podjetja in član nadzornega sveta, na mestu direktorice pa je sedela Dragica Veršič. Ročnik in Veršič sta premoženje podjetja Klasje prenesla na njuno skupno podjetje Millcom, kupnina pa je znašala 11,5 milijona evrov.

Oba sta zatrjevala, da sta premoženje Klasja prenesla zgolj zato, da bi podjetje skrila pred denacionalizacijskimi upravičenci, ki naj bi za podjetje zahtevali preveč in bi ga lahko pahnili v likvidnostne težave.

Večer je sicer junija poročal, da obsojena v zadevi Klasje še ne prestajata kazni, saj sta predlagala alternativno izvršitev zaporne kazni, na katero sta pravnomočno obsojena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje