Ne le za košarkarje, hladen tuš tudi za navijače: kaj bo s kupljenimi kartami?

Slovenija 15. Sep 202214:55 2 komentarja

Rezervirane letalske karte, mesta na avtobusih, hotelske sobe, kupljene vstopnice za polfinalno in finalno tekmo. Mnogi navijači, prepričani o slovenski zmagi na evropskem prvenstvu, so že dolgo načrtovali podaljšan vikend v nemški prestolnici, da bi si v živo ogledali največji evropski spektakel v košarki. Obetalo se je množično navijaško romanje, nato pa hladen tuš. Kdo in v katerem primeru je upravičen do povračila denarja?

Zvečer bi se morale proti Berlinu začeti valiti trume slovenskih navijačev, a jih bo po včerajšnji zmagi Poljske večina ostala doma.

Turistična agencija Kompas, sicer tudi uradna agencija Košarkarske zveze Slovenije, je po včerajšnjem porazu naših košarkarjev potovanje v Berlin odpovedala. “Pred začetkom tekme med Slovenijo in Poljsko smo imeli prodane tri čarterske polete iz Ljubljane ter nekaj aranžmajev z avtobusnim prevozom.”

Skupaj so imeli okoli 900 rezervacij, pravijo v Kompasu in dodajajo, da so “najmanj toliko oseb imeli vpisanih še na čakalnem seznamu. Glede na razplet tekme bi se namreč sprostilo večje število kart, kar pomeni, da bi lahko takoj potrdili tudi te potnike in odprli prodajo za nove rezervacije.”

eurobasket
PROFIMEDIA

A ker se slovenski reprezentanci ni uspelo uvrstiti na zaključni del turnirja, so v Kompasu vse aranžmaje odpovedali, navijači pa bodo denar “brez odpovednih stroškov na prodajnih mestih dobili povrnjen”.

Nekaj deset navijačev, ki je odhod v Berlin načrtovalo s Turistično agencijo Palma, denarja – če ostanejo doma – ne bo dobilo nazaj. “Že na začetku je bilo jasno povedano, da vračilo denarja ni mogoče in da je čarterski polet iz Ljubljane zagotovljen v vsakem primeru, ne glede na rezultat naših košarkarjev,” pravijo pri Palmi. Ker gre za velik košarkarski spektakel, so pojasnili v agenciji, in ker si marsikdo želi biti del tega dogodka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje