Nov pogin rib v Ljubljani, tokrat v potoku Glinščica

Črna kronika 01. Avg 202219:18 > 20:30 4 komentarji
Potok Glinščica
Wikipedia

V potoku Glinščica v Ljubljani je danes nekaj pred 14. uro prišlo do pogina rib.

Do pogina rib je tokrat prišlo v potoku Glinščica v bližini policijske postaje prometne policije Ljubljana Grič. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so opravili meritev pH, test prisotnosti ogljikovodikov v vodi in pregledali potok.

“Voda je bila belkaste barve. Ob pregledu potoka gorvodno smo ugotovili, da iz smeri gradbišča približno 100 metrov višje v potok priteka voda belkaste barve, voda višje pa je bila bistra,” so zapisali.

Aktivirali so Ekološki laboratorij z mobilno enoto (ELME), ki bo opravil nadaljnje analize vode.

Na kraju je bila prisotna policija, o dogodku so obvestili tudi lokalno pristojno ribiško družino. Predsednik Ribiške družine Dolomiti Marijan Kerč je za STA povedal, da so jih obvestili o poginu rib, več informacij pa ni imel. Vzrok bodo ugotavljale pristojne službe, ribiči pa bodo poginule ribe verjetno odstranjevali v torek, je dodal. Več informacij o poginu bo policija posredovala jutri.

Spomnimo, pred dobrim tednom je v Malem grabnu v Ljubljani poginila tona in pol rib, pred par dnevi pa v Homški Mlinščici še 50 kilogramov rib. Pred tem so večji pogin zaznali v Gradaščici, konec junija v Nanoščici, v začetku junija pa v potoku Vrtojbica.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje