Kaj novemu lastniku ikonične katrce svetujejo prejšnji lastniki

Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Novica, da je postal novi lastnik dobrodelne katre, je Tomaža Habjana popoldne močno presenetila. Ko smo ga po žrebu poklicali, nam je povedal, da o takšnem razpletu sploh ni razmišljal. Ker sam načrtov za prihodnost katre še ni skoval, smo prejšnje lastnike ikoničnega avtomobila povprašali, kaj mu svetujejo.

Novi lastnik katre, s katero se je dolga leta vozil nekdanji predsednik Borut Pahor, je postal Tomaž Habjan z Gorenjske, ki ga je izmed 5.169 donatorjev izžrebal Pahor. Kot je novi lastnik dobrodelne katre povedal za N1, ga je novica presenetila, saj sploh ni razmišljal, da bi lahko katro dobil prav on. Ker presenečeni novi lastnik Renaulta 4 GTL še nima načrtov za prihodnost, smo za nasvet povprašali prejšnje lastnike avtomobila.

Borut Pahor, s katerim je katra preživela največ časa, končno odločitev prepušča novemu lastniku. “Če bo potreboval kakšen nasvet, se bom rade volje oglasil pri njem,” je po žrebu v Dravogradu povedal za N1.

Habjan je sicer v pogovoru namignil, da je naklonjen nadaljevanju dobrodelne akcije. “Vem, da to ni enostavna odločitev, ki terja veliko časa in obveznosti,” je opozoril nekdanji predsednik Pahor in zagotovil, da bi mu v primeru nove dobrodelne akcije tudi pomagali. “Avto je njegov, če se bo tu ustavilo, se je ustavilo zelo daleč,” je sklenil Pahor, ki mu je katrca več let služila kot edini avtomobil.

Da novega lastnika iz Gorenjske čaka težka naloga, se strinjajo tudi bratje Fratar, ki so katro za 60 tisoč evrov kupili na prvi dobrodelni dražbi. “Lahko, da jo bo postavil v garažo in se o njej že čez 14 dni ne bo nič več slišalo,” je ekipi N1 povedal Zlatko Fratar. 

Družina Fratar je sicer v primeru, da bi se novi lastnik katri odpovedal, predlagala, da jo v trajno last izroči dravograjski občini za promocijske namene. Novemu lastniku je to predlagal tudi Jože Fratar. “Seveda če se bo strinjal,” je poudaril. Nadaljevanja dobrodelne akcije s katro pa si želi tudi njihova mama Mojca Fratar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje