Ob Tržaški v Ljubljani se je omenjalo McDonald’s, neuradno pa prihaja Spar

Slovenija 14. Avg 202206:43 > 10:08 5 komentarjev
Tržaška gradnja Spar GP Drava
Egon Parteli/N1

Na Tržaški cesti v Ljubljani, ob manjšem bencinskem servisu, so pred tedni počistili zemljišče, kmalu se bo začela gradnja. Čeprav se je omenjalo, da bo v novi poslovno-trgovski stavbi tudi veriga hitre prehrane McDonald’s, je investitor te navedbe zavrnil. Objekt bo zgrajen do prihodnjega poletja, v njem pa naj bi svoja vrata po neuradnih informacijah odprl trgovec Spar.

Ob Tržaški cesti, nasproti Knjižnice Prežihovega Voranca, je dolga leta propadal star objekt Merkur Tehnike. Ob delavnikih se je od jutra do poznega popoldneva spremenil v divje parkirišče mnogih, ki so se po vpadnici vozili v službe.

Pred tremi leti je lastnik, ptujski gradbinec Drava, podrl propadajoče objekte in med okoliškimi stanovalci so se začela ugibanja, kaj se bo gradilo na izpraznjeni parceli.

V javnosti so se pojavila namigovanja, da bo v novi stavbi poslovalnico odprla ameriška veriga hitre prehrane McDonald’s. Ta so bila povezana s preteklimi projekti GP Drava, ki je že gradilo nekaj poslovalnic McDonald’sa, pa tudi vila blok Šmartinka, v kateri je v pritličju prav tako poslovalnico odprl McDonald’s.

“Te navedbe ne držijo, v objektu ni predvidenega McDonald’sa,” so namigovanja zavrnili v GP Drava. Delavci so julija očistili zemljišče in začeli priprave na gradnjo. Na parceli je že dalj časa tudi ogrodje žerjava.

McDonald’s je novo poslovalnico pred kratkim odprl na Cankarjevi cesti v Ljubljani, pred tem je bila v teh prostorih restavracija Soba 102 Jana Plestenjaka. Za zdaj ni jasno, ali bodo obdržali tudi poslovalnico na Čopovi, le nekaj sto metrov stran.

Zgradili bodo več kot deset metrov visoko stavbo, ki bo imela klet, pritličje in medetažo ter bo obsegala 1.500 kvadratnih metrov. Gradnja objekta bo končana do poletja 2023, investicija pa je vredna pet milijonov evrov, pojasnjujejo v GP Drava.

Spar Tržaška cesta
OPPN

Poslovni prostori investitorja, Spar in …

V poslovno-trgovskem objektu naj bi GP Drava preselilo svoje poslovne prostore, ob tem pa naj bi se po neuradnih informacijah v pritličju odprla trgovina Spar. Informacij nam v GP Drava sicer niso želeli potrdili, prav tako ne v Sparu, kjer so le zapisali, da so te informacije poslovna skrivnost. GP Drava ima med svojimi referencami že več objektov, v katerih je svoje prodajalne odprl prej omenjeni trgovec s hrano.

Parkirna mesta so predvidena v garaži pod stavbo, pred njo pa morajo po pogojih iz občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) postaviti novo postajališče mestnega Biciklja, ob tem pa urediti tudi osvetljeno tlakovano ploščad in zasaditi več dreves, od tega vsaj pet visokoraslih. Prav tako bo moral investitor zgraditi tudi pokrito in osvetljeno kolesarnico za varno priklenitev koles. Uvoz in izvoz v garažo bo s Kogojeve ulice, priključek oziroma križišče pa so postavili med nedavno prenovo Tržaške ceste. Zunanjost objekta še ni povsem določena, iz OPPN pa izhaja, da bo večinoma sestavljena iz stekla, del pa mora biti opečnat, podobno kot knjižnica na drugi strani ceste.

Na Viču je sicer približno kilometer stran že supermarket Interspar.

Tržaška gradnja Spar GP Drava Tržaška gradnja Spar GP Drava
Egon Parteli/N1
Tržaška gradnja Spar GP Drava Tržaška gradnja Spar GP Drava
Egon Parteli/N1
Tržaška gradnja Spar GP Drava Tržaška gradnja Spar GP Drava
Egon Parteli/N1
Gradbišče Tržaška Gradbišče Tržaška
Google Maps

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje