Od danes pa vse do nedelje: gneča, gneča in še enkrat gneča

Slovenija 22. Jun 202306:05 0 komentarjev
Gneča
Nik Rovan/BOBO

Danes pa vse do konca tedna bo znova zelo povečan promet na slovenskih cestah. Dars za ta teden kolone napoveduje vse do nedelje.

Pogled na prometni koledar za zadnje štiri dni tega tedna kaže, da smo v prometno pestrem obdobju.

Velika gostota prometa čez dan bo že danes, saj je na Hrvaškem praznik dan boja proti fašizmu, ki je dela prost dan, začnejo pa se tudi počitnice v nemški zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija.

Še večjo prometno obremenitev Dars napoveduje za petek, predvsem popoldan. Takrat se bodo številni iz Avstrije odpravili proti Hrvaški, ob tem pa se končuje tudi pouk v slovenskih šolah.

Začetek poletnih šolskih počitnic se bo poznal v zelo veliki gostoti prometa v sobotnem popoldnevu. Dodatno bodo za gnečo na slovenskih cestah poskrbeli tudi poljski turisti, ki prav tako začenjajo počitnice.

Prometni tokovi bodo močnejši proti Hrvaški, a ob koncu tedna zastoje lahko pričakujete tudi proti notranjosti Slovenije, napovedujejo na Darsu.

Številna gradbišča po Ljubljani

Gnečo lahko pričakujemo tudi na različnih delih Ljubljane, saj je odprtih kar nekaj gradbišč, tudi na zelo obremenjenih odsekih. V sredo so začeli prenovo priključka Vič na južni ljubljanski obvoznici, zato bodo čez poletje delno zaprti posamezni kraki priključka.

Obsežna obnovitvena dela, ki vplivajo na pretočnost prometa, trenutno potekajo na severni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Dunajsko cesto.

Številni zastoji v zadnjem mesecu

Slovenske ceste se zadnje tedne dušijo v nepreglednih kolonah vozil.

Od 17. maja so sledili trije prazniki, ki so v nekaterih okoliških državah dela prosti dnevi, kar so številni Nemci, Avstrijci in Italijani izkoristili za skok na hrvaško obalo, v nekaterih državah pa so že začeli šolske počitnice. To se je močno poznalo na slovenskem avtocestnem križu.

Kar nekajkrat v zadnjem mesecu je promet povsem obstal tudi na ljubljanski obvoznici, prav tako na drugih mestnih vpadnicah proti središču prestolnice.

Nezadovoljni vozniki svoje nezadovoljstvo s čakanjem v gnečah usmerjajo proti Darsu in ljubljanski občini, kjer so v zadnjem času odprli kar nekaj gradbišč oziroma začeli prenove. Ljubljanski župan Zoran Janković je že pred dnevi napovedal, da bo prometni kaos še trajal in da bo Slovenija “letos stala”, saj naše cestno omrežje enostavno ne prenese takega števila avtomobilov, pravi. Direktor Darsa Valentin Hajdinjak sicer meni, da bi večjo pretočnost najlažje zagotovili z gradnjo tretjega voznega pasu.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!