Pahorjeva katrca presegla nov mejnik

Slovenija 16. Mar 202316:25 0 komentarjev
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Pahorjeva katrca, ki jo bratje Fratar prodajajo na drugi dobrodelni dražbi, je v samo dveh dneh pridobila za več kot 20 tisoč evrov donacij. Vsota vseh je že presegla mejnik 100 tisoč evrov, čeprav sta do konca akcije še dva tedna.

Katrca nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja, ki jo bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar prodajajo na drugi dobrodelni dražbi, iz dneva v dan dosega nove rekorde. Vsota donacij v dobrodelni akciji Katrca, 2. krog je danes namreč že presegla 104 tisočake evrov. Katrca je tako samo v zadnjih dveh dneh pridobila za več kot 20 tisoč evrov novih donacij, medtem ko je bil svetovni rekord za ceno tega modela Renaultovega vozila že zdavnaj presežen.

Ker je zbiranje donacij šele na polovici, bo tako zagotovo presežen tudi osnovni cilj, ki ga je za N1 razkril Zlatko Fratar. “Prvotni cilj je bil zbrati 100 tisoč evrov. Zdaj je naš cilj zbrati najmanj 120 tisoč evrov, torej da bi tudi bolnišnica v Slovenj Gradcu, ki bo dobila polovico zneska, prejela enako donacijo, kot je bila dana ob prvi Pahorjevi dobrodelni akciji.” Glede na to, da je potekla šele polovica predvidenega časa dobrodelne akcije, bi bil končni znesek lahko vrtoglav.

Preberite še: Nov rekord za Pahorjevo katrco: nekateri v lov na njo z donacijo 1 cent

Akcija šele na polovici

V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsak po svojih zmožnostih. Donacije bo Rdeči križ zbiral vse do 31. marca 2023, žrebanje novega lastnika avtomobila pa bo 4. aprila 2023 v Dravogradu opravil prvotni lastnik vozila Borut Pahor.

Bratje Fratar bodo polovico zbranega denarja namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki ga bo namenila nakupu gamakamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka in za diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov. Drugo polovico zbranega denarja pa bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica, ki jima je zbrani denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Več o projektih, za katere bo porabljen denar, zbran v Pahorjevi dobrodelni dražbi: Kaj bo hudo bolnim otrokom omogočil denar od prodaje legendarne Pahorjeve katrce

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena pa CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Že pred zaključkom prve dobrodelne dražbe smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom. Ekipi N1 je takrat razkril marsikatero skrivnost o najbolj znani slovenski katrci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!