Pahorjeva katrca na novi dražbi presegla svetovni rekord

Slovenija 14. Mar 202311:16 15 komentarjev
Katrca - Pahor, Fratar
Twitter/@BorutPahor

Za Pahorjevo katrco so bratje Fratar v novi dobrodelni akciji zbrali že dobrih 82 tisoč evrov, kar je nov svetovni rekord za ceno tega modela Renaultovega vozila. V žrebanje za katrco se lahko prek dobrodelnega prispevka vključite še do konca marca.

Bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar, ki so sredi februarja legendarno katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja na dobrodelni dražbi kupili za 60.000 evrov, so v začetku marca uresničili svojo obljubo in katrco znova ponudili na novi dobrodelni dražbi.

Preberite še: Pahorjeva katrca presegla nov mejnik

Kot so pred začetkom akcije, imenovane Katrca, 2. krog, pojasnili bratje, so nekoliko spremenili pravila prodaje. Ne iščejo namreč najvišjega ponudnika, temveč bo lahko do katrce prišel vsak donator. “Sodeluje lahko vsak, po svojih zmožnostih. Na koncu meseca pa bo Borut Pahor izžrebal nagrajenca, ki bo katrco odpeljal domov,” je takrat za N1 povedal Sandi Fratar.

Preberite še: Nov rekord za Pahorjevo katrco: nekateri v lov na njo z donacijo 1 cent

Na ta način bodo sodelovanje v dobrodelni akciji omogočili vsem, saj so bile ponudbe za Pahorjevo katro že ob začetku dražbe visoke, dražba pa je bila zato za marsikoga nedosegljiva, je še pojasnil.

Več o projektih, za katere bo porabljen denar, zbran v Pahorjevi dobrodelni dražbi: Kaj bo hudo bolnim otrokom omogočil denar od prodaje legendarne Pahorjeve katrce

Na polovici akcije že dosežen rekordni znesek

Nekdanji predsednik Borut Pahor je danes zjutraj po Twitterju sporočil, da je bilo za katrco do tega trenutka zbranih že 82.135,78 evra, kar je nov svetovni rekord za ceno tega modela Renaultovega vozila.

Ob tem je nekdanji predsednik države še opomnil, da akcije še ni konec. “Vplačila za dobrodelno katro so mogoča do vključno 31. marca 2023. Žrebanje novega lastnika bo 4. aprila 2023 ob 15. uri v Dravogradu,” je zapisal.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena pa CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje