Nepredstavljiva vsota donacij za Pahorjevo katrco

Magazin 28. Mar 202309:20 5 komentarjev
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Do konca dobrodelne akcije za Pahorjevo katrco so še štirje dnevi. Že do tega trenutka pa se je v dobrodelni sklad nabral več kot trikratnik vsote, za katero je bil v prvi dobrodelni dražbi prodan predsednikov renault 4.

Znesek donacij za Pahorjevo katrco se iz dneva v dan povečuje in se že približuje 200 tisočakom.

Za katrco nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja, ki jo bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar ponujajo na drugi dobrodelni dražbi, se je zbralo že dobrih 181 tisoč evrov. To je več kot trikratnik zneska, ki ga je za katrco uspelo zbrati nekdanjemu predsedniku. Ta je namreč na prvi dražbi v dobrodelne namene zbral 60 tisoč evrov ter že takrat postavil svetovni rekord za ceno tega modela Renaultovega vozila.

Kot je pred časom za N1 dejal Zlatko Fratar, je bil prvotni cilj zbrati 100 tisoč evrov, nato so za cilj postavili najmanj 120 tisoč evrov, “torej da bi tudi bolnišnica v Slovenj Gradcu, ki bo dobila polovico zneska, prejela enako donacijo, kot je bila dana ob prvi Pahorjevi dobrodelni akciji”.

Ko je akcija prejšnji teden presegla že 140 tisoč evrov, so bratje Fratar za N1 dejali, da si ne zadajajo več novih ciljev o končnem znesku in se prepuščajo ter čakajo na konec akcije. Ker je do konca te še štiri dni, je povsem mogoče, da bo končni znesek donacij presegel 200 tisoč evrov.

Kako in kdo lahko sodeluje?

V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsak po svojih zmožnostih. Donacije bo Rdeči križ zbiral vse do 31. marca 2023, novega lastnika avtomobila pa bo 4. aprila 2023 v Dravogradu žrebal prvotni lastnik vozila Borut Pahor.

Bratje Fratar bodo polovico zbranega denarja namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki ga bo namenila nakupu gamakamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka in za diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov. Drugo polovico zbranega denarja pa bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica. Njima je zbrani denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Že pred zaključkom prve dobrodelne dražbe smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom. Ekipi N1 je takrat razkril marsikatero skrivnost o najbolj znani slovenski katrci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje