Po kritikah Ajanović Hovnik vlada naročila zmanjšanje stroškov službenih poti

Slovenija 04. Okt 202316:05 1 komentar
Vlada Roberta Goloba
Borut Živulović /BOBO

Vlada je na današnji seji sklenila, da naj ministrstvo za javno upravo, v sodelovanju z ministrstvom za finance, do konca leta pripravi načrt za zmanjšanje materialnih stroškov službenih potovanj za najmanj 15 odstotkov, so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Sklep je vlada sicer sprejela po več javnih kritikah na račun odločitve ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, da se s štirimi sodelavkami ministrstva udeleži junijskega foruma o trajnostnem razvoju v New Yorku. Za službeno pot vseh udeleženih je namreč država odštela nekaj več kot 33.000 evrov.

Ministrica je takrat kritike o neupravičenosti udeležbe sodelavk ministrstva zavrnila, stroške pa ocenila kot razumne.

Na današnji novinarski konferenci je dodatno pojasnila, da je temeljit pregled pokazal, da glede službene poti v New York obstaja “nekaj organizacijskih težav”, ki so jih že začeli odpravljati. Hkrati so ugotovili tudi sume o nepravilnostih pri izdaji njene letalske karte, zato so že stopili v stik z agencijo, ki je letalsko vozovnico prodala. Če pri agenciji ne bodo naleteli na sodelovanje, pa so po besedah ministrice pripravljeni tudi iti v tožbo.

V stranki SDS so sicer napovedali vložitev interpelacije zoper ministrico, med drugim tudi zaradi visokih stroškov službene poti v New York.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje