Tudi po zadnjih anketah najbolje kaže Nataši Pirc Musar in Anžetu Logarju

Slovenija 24. Sep 202213:34 5 komentarjev
Anže Logar, Nataša Pirc Musar
N1 / Denis Sadiković

Po raziskavi, ki jo je za Delo in POP TV opravila Mediana, bi med kandidati za predsednika republike največ, 28 odstotkov glasov dobila pravnica Nataša Pirc Musar. Na drugem mestu bi bil s 23 odstotki poslanec SDS Anže Logar, na tretjem pa z devetimi odstotki evropski poslanec Milan Brglez. V drugi krog bi šla torej Pirc Musar in Logar.

Po raziskavi, ki jo je za Delo in POP TV opravila agencija Mediana, bi med kandidati za predsednika republike največ, to je 28 odstotkov glasov dobila pravnica Nataša Pirc Musar. Na drugem mestu bi bil s 23 odstotki poslanec SDS Anže Logar, na tretjem pa z devetimi odstotki evropski poslanec Milan Brglez. Tega so najprej podprli Socialni demokrati, saj je njihov član, nato pa še največja koalicijska stranka Gibanje Svoboda. V drugi krog bi šla torej Pirc Musar in Logar.

Mediana je tokratno raziskavo izvedla od 19. do 22. septembra, v njej je sodelovalo 729 vprašanih. Novi kandidati so nekoliko premešali karte. Po rezultatih raziskave Mediane, objavljenih v začetku septembra, bi Pirc Musar sicer prejela 31,3 odstotka glasov oz. 3,3 odstotne točke več kot tokrat, Logar pa 23,3 odstotka oz. 0,3 odstotne točke več.

Na četrto mesto bi se po tokratni raziskavi uvrstil kočevski župan Vladimir Prebilič (pet odstotkov glasov), na peto pa nekdanji evropski poslanec in zunanji minister Ivo Vajgl (štirje odstotki). Nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj bi dobil tri odstotke glasov, preostali kandidati pa še manj.

Neopredeljenih je 11 odstotkov vprašanih, za nobenega kandidata se jih ne bi odločilo pet odstotkov, volilo pa jih ne bi dva odstotka. Odgovoriti jih ni želelo en odstotek, prav takšen odstotek pa bi se odločilo za koga drugega, ki ni med predsedniškimi kandidati.

V omenjeno anketo še ni bil uvrščen poslanec Miha Kordiš, ki ga je Levica kot svojega predsedniškega kandidata predstavila konec tedna in ki bo kandidaturo, kot je napovedal, tudi uradno vložil v nekaj dneh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje