Policija o iskanju organizatorjev sprejemov športnikov: Očitek nikakor ne drži

Slovenija 15. Feb 202212:06 > 12:30 3 komentarji
Sprejem Tima Mastnaka
BOBO

"Nikakor ne drži očitek, da bi policija izvajala ukrepe zoper organizatorje sprejemov športnikov," so za N1 povedali na Generalni policijski upravi, potem ko je spletna stran 24ur.com poročala, da naj bi GPU Policijski upravi Celje naložila, naj ugotovi, kdo je organiziral sprejema dobitnikov olimpijskih odličij, Glorie Kotnik in Tima Mastnaka, saj naj se ne bi upoštevali protikoronski ukrepi.

Konec preteklega tedna so se v Slovenijo vrnili prvi olimpijci, ki so navdušili na olimpijskih igrah v Pekingu – med njimi deskarka Gloria Kotnik, prejemnica bronaste medalje, in deskar Tim Mastnak, ki se je v domovino vrnil s srebrno olimpijsko kolajno. Ponos in navdušenje nad uspehoma, ki sta ju športnika dosegla na najpomembnejšem športnem dogodku na svetu, so z njimi delili družina, prijatelji, znanci, sokrajani in vaščani, ki so za športnika priredili posebne sprejeme v domačih krajih – v Medlogu in Velenju.

Spletna stran 24ur.com pa danes poroča, da naj bi Generalna policijska uprava (GPU) naložila Policijski upravi Celje (PU Celje), naj ugotovi imena organizatorjev prireditev v domačih krajih športnikov, češ da se domnevno niso upoštevali protikoronski ukrepi.

Na GPU so za N1 pojasnili, da nikakor ne drži očitek, da bi policija izvajala ukrepe zoper organizatorje sprejemov športnikov. “V policiji smo bili seznanjeni z željami po organiziranju javnih prireditev in drugih oblik druženja ob sprejemu olimpijskih športnikov. Pobudnike smo seznanili s trenutno veljavnimi ukrepi oziroma omejitvami zbiranja, ki se nanašajo na preprečevanje širjenja koronavirusa,” so poudarili v odgovoru in dodali, da je v večini primerov šlo za spontano zbiranje ljudi, pri čemer pa tudi ni bilo ugotovljenih kršitev.

”Gre samo za koordinacijo dela in nič drugega”

Kot so še poudarili na GPU, v policiji razumejo želje in pričakovanja vseh po zbiranju z olimpijskimi junaki in izražanju čestitk ob njihovi vrnitvi domov, zaradi česar so tudi aktivno sodelovali s pobudniki tovrstnih prejemov in jih seznanjali s trenutnimi možnostmi izvedbe sprejemov. Pobudniki so nasvete policije tudi upoštevali.

Sprejem Glorie Kotnik
Mestna občina Velenje

Na GPU so za N1 potrdili še, da je policija izvajala preverjanje dogodkov na območju PU Celje po sprejemu športnikov Kotnik in Mastnak. “Preverjali smo, kaj se je dogajalo. V enem primeru je šlo za kulturno prireditev, v drugem pa za spontan dogodek. Kršitve niso bile ugotovljene,” so še povedali in dodali, da je v takšnih primerih povsem normalno, da se GPU obrne tudi na druge policijske uprave, znotraj katerih bi se lahko zbiralo ali srečevalo. “Gre samo za koordinacijo dela in nič drugega,” so razložili. Na GPU prav tako zavračajo navedbe, da naj bi PU Celje naložili, naj ugotovi, kdo so organizatorji, ker naj bi nastajale domnevne kršitve epidemioloških ukrepov.

V Medlogu sprejem za Mastnaka, v Velenju za Glorio

Krajevna skupnost Medlog je sicer na Facebooku delila fotografije z Mastnakovega sprejema 11. februarja, Mestna občina Celje pa je delila novico, da se je celjski župan Bojan Šrot udeležil dogodka pri domu Mastnakovih v Medlogu. “Ob številnih krajanih, sorodnikih, prijateljih in znancih je čestital olimpijskemu podprvaku Timiju Mastnaku za izjemen uspeh na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu,” so zapisali na občini. Iz novice je razvidno tudi, da so pri dogodku sodelovali Krajevna skupnost Medlog in tamkajšnji gasilci.

Sprejem pa so 13. februarja v domačem Velenju pripravili tudi za bronasto Glorio Kotnik. “Na prizorišču se je zbralo mnogo podpornikov. “Glorii pa je čestital tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in ji izročil darilni ček občine Velenje v vrednosti 5.000 evrov za izjemen športni rezultat in navdušujočo športno vrnitev. Posebno plaketo ji je izročil tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik,” je razvidno iz objave na Facebookovi strani Športne zveze Velenje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje