Premier po vprašanju novinarja nenadoma odšel z novinarske konference (VIDEO)

Slovenija 24. Okt 202316:34 32 komentarjev

Predsednik vlade je skupaj z ljubljanskim županom zapustil novinarsko konferenco ob novinarskih vprašanjih o aktualnih političnih razmerah v državi.

Na novinarski konferenci, namenjeni predstavitvi kompromisa, ki ga je vlada dosegla z občinami o višjih povprečninah, je predsednika vlade Roberta Goloba pričakalo tudi novinarsko vprašanje o najbolj aktualnih političnih vprašanjih.

Novinar je najprej zastavil vprašanje o povprečninah, nato pa nadaljeval, da predsednika vlade prosi tudi za odgovor na vprašanja, ali držijo informacije, da pričakuje odstop predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, kakšen je njegov komentar zaslišanja nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred parlamentarno preiskovalno komisijo in ali po razkritju žvižgača, da naj bi Rok Snežič pobiral podkupnino za pridobivanje poslov Darsa, pričakuje, da bo uprava Darsa razrešila prvega moža družbe Valentina Hajdinjaka.

Predstavnica premierjevega kabineta, ki je vodila novinarsko konferenco, je že med novinarjevim postavljanjem vprašanja opozarjala, naj se novinarska vprašanja nanašajo le na temo tiskovne konference. A še preden je novinarju uspelo končati niz svojih vprašanj, se je najprej oglasil ljubljanski župan Zoran Janković in dejal: “Jaz grem, lepo prosim.”

Takoj za tem pa je premier Golob dal znak za odhod z novinarske konference, ki sta jo skupaj z Jankovićem tudi zapustila, ne da bi premier na novinarjeva vprašanja odgovoril. Drugi udeleženci tiskovne konference pa so nato nadaljevali s predstavljanjem kompromisnega predloga o višini povprečnin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje