Pri tem delodajalcu si lahko vzamejo tudi do šest mesecev ‘dopusta’

Oglas 04. Okt 202308:51 0 komentarjev
dopust, počitnice, Hofer
promocijska fotografija

Si predstavljate, da greste za 6 mesecev na počitnice, v tem času pa vas nič ne skrbi, ali vas bo delovno mesto počakalo ali ne, ker veste, da vas bo. Takšna praksa je v tujini že precej pogosta in je znana kot sabbatical ali sobotno leto, v Sloveniji pa je HOFER med redkimi podjetji, ki zaposlenim omogoča takšno izkušnjo. In to vsem, ki so pri podjetju zaposleni več kot 5 let.

»Dragocenega časa z družino se ne da kupiti«

Med zaposlenimi, ki so na sabbatical že šli, je tudi prodajalka Zada, ki je pri HOFERju od leta 2010. Dvomesečno odsotnost je izkoristila za preživljanje kakovostnega časa s svojim vnučkom, z možem pa sta obiskala tudi njuni družini v Bosni.

»To sta bila dva čudovita meseca. Zadovoljna sem, da HOFER nudi možnost, da si lahko po petih letih trdega dela vzamemo sabbatical. Tako sem se lahko popolnoma posvetila svoji družini in z njimi doživela lepe trenutke in ustvarjala krasne spomine,« je povedala Zada in dodala: »Dragocenega časa, ki sem ga preživela s svojim možem, otroki in vnučkom, se ne da kupiti.«.

To ugodnost lahko koristijo prav vsi

Sabbatical je ena od številnih ugodnosti za zaposlene pri HOFERju. Do danes je to možnost daljšega dopusta izkoristilo že skoraj 100 sodelavk in sodelavcev, ki prihajajo iz vseh treh področij dela – trgovine, logistike in uprave, in sicer ne glede na naziv delovnega mesta.

Sodelavke in sodelavci pri HOFERju se največkrat odločajo za trimesečno odsotnost, v tem času pa vso pozornost posvetijo njim pomembnim področjem, kot so npr. dokončanje študija, potovanje, gradnja hiše, čas z družino, prostovoljstvo ipd.

dopust, počitnice
promocijska fotografija

Čas za polnjenje baterij

Nina, ki je del upravnega dela HOFER družine, je lani svoj trimesečni sabbatical zaokrožila z eno zelo poučno izkušnjo. Na poletnem oddihu v Izoli je bila spremljevalka dekleta z mišično distrofijo, saj je njena primarna spremljevalka zbolela. Tako je stkala novo srčno prijateljstvo, to doživetje pa jo je tudi spomnilo, kako pomembno je živeti življenje vsak posamezen dan. »Trije meseci, tri potovanja, nova spoznanja, predvsem pa nove moči, ki sem si jih nabrala, da se bom lahkotneje podala novim zmagam naproti,« je povedala ob prihodu nazaj v službo.

HOFER ob vseh delovnih pogojih in ugodnostih, ki jih ponuja zaposlenim, potrjuje sloves zanesljivega delodajalca, ki svojim sodelavkam in sodelavcem nudi nadpovprečno visoko plačilo v panogi. Letos je tako povišal plače vseh zaposlenih, prav tako regres, božičnico, nadomestilo za malico, vplačilo v drugi pokojninski steber, priporočila, razširil solidarnostno pomoč itd. Vsi zaposleni so tako junija prejeli 1.800 evrov regresa, tudi tisti, ki so v tem letu koristili sabbatical. Katera so trenutno prosta delovna mesta pri HOFERju, najdete TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!