Razkrili so svoje misli, obogateli smo vsi

Navdih 01. Jan 202410:56 3 komentarji
tomi meglič siddharta suzana lovec
Aljaž Uršej/N1

Izjemne osebnosti, veliki dosežki, lucidni razmisleki, opozorila ter lekcije iz demokracije in življenja. Skoraj 40 podkastov smo vam na N1 "dostavili" minulo leto. Naši gosti, s katerimi se je "ena na ena" pogovarjala Suzana Lovec, so v teh pogovorih razkrili svoje misli, a s tem smo bili na koncu bogatejši vsi mi. To so namreč pogovori, ki poslušalce bogatijo. In bogatijo tudi našo ekipo.

V N1 podkastu pogosto gostimo eno osebnost, s katero se pogovarjamo o njenem delu in življenju, stanju v družbi … ali pa gostimo več gostov, s katerimi pretresamo določeno temo.

Ob začetku leta 2024 vam v poslušanje oziroma gledanje ponovno ponujamo nekatere podkaste preteklega leta 2023, kjer so v ospredje prišle osebnosti. In s katerimi, kot radi rečemo v ekipi N1, vsi postajamo boljši ljudje. Teme in osebnosti so izjemno raznolike, zato lahko vsak od gledalcev in gledalk, poslušalcev in poslušalk najde nekaj zase.

LAIBACH

Če ste denimo zamudili pogovor s skupino Laibach, ki je v naš podkast prišla neposredno po tem, ko je bil odpovedan njen koncert v Ukrajini, kar je dvignilo veliko prahu v svetu in doma. Pogovarjali smo se tudi o velikem uspehu in priljubljenosti pesmi Oj, Triglav moj dom … V studiu je bil mastermind skupine Ivan Novak. Pogovor vam je na voljo tu: Laibach za N1: Težko bi bilo živeti s tem, da nam vsi ploskajo. 

Laibach
Denis Sadiković/N1

ANJA ZAG GOLOB

Eden najbolj odmevnih pogovorov minulega leta je bil vsekakor podkast s pesnico Anjo Zag Golob. V izjemno lucidnih diagnozah naše družbe boste slišali tudi prave bisere, ki vam bodo odzvanjali še dolgo po tem, ko bo podkast mimo. Obvezna učna ura in hkrati poslastica za razmišljujočega človeka. Podkast: Anja Zag Golob: Kar je samo na jeziku, je poceni.

Anja Zag Golob
Egon Parteli/N1

EMA KLINEC

V N1 podkastu je o svojih izjemnih uspehih, treningih, pogledih in ozadju uspehov, pa tudi o svojih začetkih in spominih na otroštvo spregovorila svetovna rekorderka Ema Klinec. Poglejte in poslušajte: Svetovna rekorderka Ema Klinec: Namesto risank sem gledala posnetke iz Planice.

Ema Klinec
Egon Parteli/N1

ERVIN HLADNIK MILHARČIČ

Novinar, kolumnist in komentator časnika Dnevnik, legenda in siva eminenca slovenskega novinarstva. V N1 podkastu je komentiral takrat in vedno znova aktualno vroče, napeto ozračje v naši bližnji okolici, na Balkanu. Kako preprečiti napetosti in vojne, kako bi morali spremeniti OZN, kako biti ljudje v nečloveškem svetu. Ervin Hladnik Milharčič: “… Da vam ne pade na pamet!”

Ervin Hladnik Milharčič
Egon Parteli/N1

DR. IVAN ŠPRAJC

Svetovno znani arheolog in “Indiana Jones resničnega življenja,” kot sta ga nekoč poimenovala Guardian in CNN, je bil naš gost v času, ko je bil spet v središču zanimanja svetovne javnosti. Pripoveduje tako zanimivo in poljudno, da pred vami oživijo starodavna mesta: Fascinantna pripoved svetovno znanega slovenskega arheologa: Brez mačete ne gre.

Ivan Šprajc
Ivan Šprajc

POLONA JUH

Igralka z mnogimi nagradami. Povedala nam je, kakšna je cena načel. Kakšna je bila njena pot, za kaj gara? Jo je v 30 letih igranja kdo vprašal, kaj bi ona rada igrala? Zakaj pravi, da če ljubiš in če si ljubljen, si preprosto samo srečen; če pa nisi ne eno ne drugo, pa lahko o tem govoriš ure in ure? Kaj so ji dali starši? Kakšno vlogo v filmu je pred kratkim zavrnila in zakaj?  Polona Juh in usode, strašnejše od smrti.

Polona Juh
Denis Sadiković/N1

ALENKA ARTNIK

Kako doseže svetovne uspehe v potapljanju na vdih, svetovne rekorde, zlate medalje na svetovnih prvenstvih? In kako je premagala hude življenjske preizkušnje? Kako živi in dela zdaj? Marsikaj je razkrila v N1 podkastu: Alenka Artnik Burghardt za N1: Popolnoma sem se predala.

Alenka Artnik
Alenka Artnik (Foto: Federico Buzzoni)

TOMI MEGLIČ

Legendarni frontman legendarne skupine Siddharta. Tomi Meglič, kot ga verjetno še niste videli in slišali. Zakaj včasih joče, ko poje? Zakaj je skupina Siddharta kot komuna? Kaj se je zgodilo, ko so zabredli v dolgove? Kaj je uporniškega v ljubezni? Kako nastaja alkimija v glasbi? Kaj pričakuje od politikov? Preverite tu: Tomi Meglič: Ko spoznaš žalost, tudi sreča postane večja.

Tomi Meglič Siddharta
Frontman skupine Siddharta Tomi Meglič (Foto: Aljaž Uršej/N1)

Spodaj ponujamo še nekaj povezav na podkaste pravkar minulega leta 2023, celoten seznam naših podkastov, lanskih in iz leta pred tem, pa lahko vidite v rubriki N1 podkast, kjer si lahko vse pogovore tudi pogledate ali jih poslušate.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje