V osnutku resolucije SDS o obnovitvi državljanske vojne

Slovenija 24. Maj 202116:38 > 18:55 0 komentarjev
resolucije
Žiga Živulović jr./BOBO

SDS je pred 12. kongresom vsem občinskim in mestnim odborom poslala osnutek resolucije Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države, kjer med drugim pišejo o "usodnem zaostrovanju razmer" in morebitni "obnovitvi državljanske vojne". Po naših informacijah naj bi bil glavni avtor osnutka Milan Zver.

Slovenska demokratska stranka (SDS) je pred prihajajočim junijskim strankarskim kongresom vsem občinskim in mestnim odborom poslala osnutek resolucije “Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države”.

V resoluciji med drugim izpostavljajo prednosti stranke SDS, nevarnosti, ki jih predstavlja Levica, levičarji in ekstremisti, ter napovedujejo obrambo pravnega reda. Akcijo protestnikov, ki so pred kratkim na Trgu republike simbolno zažgali poslanske stolčke, so označili za “naci-požig”, ki napoveduje zaostrovanje razmer ter vodi k obnovitvi državljanske vojne.

Po naših informacijah naj bi bil glavni avtor osnutka resolucije Milan Zver.

SDS od začetka “promotor demokracije”

Stranka SDS se, kot so prvi poročali na portalu 24ur.com, od drugih slovenskih strank razlikuje tudi po tem, da “je sposobna kadarkoli voditi državo. V Sloveniji je namreč vse preveč novih ‘ad hoc’ strank, tradicionalne pa izumirajo”.

Kot so zapisali v osnutku resolucije, je SDS “od vsega začetka promotor demokracije”. Dodali so, da je stranka pri vsem tem vselej naletela na ovire, ki “so jih predstavljale ali leve politične stranke ali del nevidne politike, ki ji rečemo globoka država.”

“Doživljamo ulično nasilje, ki jih s podporo levih političnih sil izvajajo ekstremisti, dostikrat povezani s tujimi omrežji in gibanji (Antifa, BLM, Woke-ism ipd). Protidemokratični refleks se je že pred leti najbolj očitno pokazal v okviru t.i. ljudskih vstaj, zaznamovanih z nasiljem,” pišejo v nadaljevanju, kjer spomnijo tudi na transparente z napisi “smrt janšizmu”.

Milan zver, resolucija
Žiga Živulović jr/BOBO

Za smrt demokracije naj bi bil kriv tudi Türk

“Znaten delež odgovornosti pri “ubijanju” demokratične kulture nosijo tudi bivši predsednik države, ki so mu bili izvensodni poboji drugorazredna tema, in je med drugim odlikoval zadnjega šefa tajne politične policije Udbe, in leve vlade, ki so v Stožicah in še kje pod totalitarnimi simboli udrihali po demokraciji in Evropski uniji,” so zapisali v poglavju z naslovom “Napad na slovensko demokracijo”.

Kot nadaljujejo, se je v zadnjih letih pogrom zoper SDS le stopnjeval. “Namesto, da bi na volitvah šlo za tekmo med političnimi programi, so vse zaznamovane s poskusi izločitve predsednika SDS iz političnega življenja,” pišejo, ter dodajo, da cilj ni več le eliminacija predsednika Janše in SDS, temveč tudi vzpostavitev nove družbene ureditve, ki naj bi bila utemeljena na marksizmu-leninizmu-kardeljizmu.

12. kongres stranke SDS bo 19. junija v Slovenskih Konjicah. Programski odbor stranke je pred kongresom pripravil predlog programskih resolucij, o katerih bo na junijskem kongresu razpravljalo okoli 700 delegatov.

“Naci-požig” napoveduje zaostritev razmer

V nadaljevanju osnutka pišejo, da slovenska demokracija peša in ni dozorela. Za splošno poslabšanje stanja v Sloveniji pa je bil, kot so zapisali, ključen vstop “ekstremistične politične stranke Levica” v Državni zbor leta 2014. Od takrat naj bi se demokratične razmere le poslabševale.

Pred časom je prišla v javnost politična platforma Socializem 21. stoletja, ki naj bi bila v bistvu povzetek programa s spletne strani Levice, še zapišejo ter dodajo, da se stranka s tem bori za odpravo parlamentarne demokracije. Stranka Levica je povezanost s tem manifestom sicer že zanikala.

V delovnem osnutku resolucije v nadaljevanju tudi ugotavljajo, da razmere še niso bile tako slabe in da obstaja “resna možnost, da pride do strmoglavljenja demokracije in obnovitve totalitarnega režima”. “Nedavni “naci-požig” poslanskih stolov pred parlamentom napoveduje usodno zaostrovanje razmer, kar lahko vodi v obnovitev državljanske vojne!” so še zapisali v osnutku.

“Ekstremisti imajo svoje privržence tudi v inštitucijah Evropske unije, zlasti v Komisiji in Parlamentu, kjer spletkarijo proti vladi in premieru ter ga obtožujejo, da krati svobodo medijem. Mednarodne nevladne organizacije objavljajo lažnive konstrukte, ki so jim jih posredovali posamezni novinarji in politiki iz Slovenije. Takšna fake stališča se potem pojavljajo v uradnih dokumentih evropskih inštitucij, kar ne le da meče slabo luč na Slovenijo kot skorajšnjo predsedujočo Svetu EU, ampak postavljajo Slovenijo v položaj, proti kateri bodo uporabljeni mehanizmi v smislu omejevanja možnosti črpanja evropskih sredstev ,” so še izpostavili v resoluciji ter se zavezali, da bodo iskali odgovornost vseh vpletenih.

Preberite celoten osnutek resolucije Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države.

Odziv Levice: SDS išče grešne kozle

Na manifest pred kongresom stranke so se že odzvali tudi v Levici. “SDS pričakovano spet slika sliko sveta, ki z realnostjo nima nobene veze. Slikajo svet, obrnjen na glavo. Medtem ko sami s svojo vlado rušijo medije, demokratične institucije, sodišča, se v manifestu prikazujejo kot demokrati, kot stranka, ki naj bi demokracijo branila,” so zapisali ter dodali, da dejstva govorijo zase, saj Slovenija pod vodstvom SDS drsi v avtoritarni režim.

“Da bi sebe prikazali kot odrešenike, pa seveda potrebujejo grešne kozle,” so zapisali v odzivu Levice, ki so jo v osnutku resolucije izpostavili in omenili tudi poimensko. V stranki so še dodali, da se SDS podtikanj in manipulacij ne bojijo. Prav nasprotno, zapisali so, da so jih že vajeni in bodo storili vse, da bi to stranko, ki prerašča v kriminalno združbo, z volitvami čimprej spravili z oblasti.

Na osnutek resolucije se je odzvala tudi predsednica stranke SD Tanja Fajon. “SDS ne svari pred državljansko vojno, ampak z njo grozi, da vnaprej legitimira represijo nad drugače mislečimi. Obstaja le ena možnost: to je mir. Obstaja le ena strategija: to je sodelovanje. Obstaja le ena rešitev za Slovenijo: to so predčasne volitve,” je zapisala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!