Vreme: tudi danes bo snežilo do nižin

Slovenija 19. Jan 202301:00
Zasnežena Ljubljana, sneg, Ljubljana, sneženje, zima
Anastasia Živulović/Bobo

Danes bo oblačno, v notranjosti bo rahlo do zmerno snežilo. Na Primorskem bo zapihala burja. Nekoliko hladneje bo.

Danes zvečer bo oblačno, v drugem delu noči pa se bodo začele pojavljati padavine. Meja sneženja se bo do jutra v notranjosti večinoma spustila do nižin. Proti jutru bo na Primorskem zapihala burja, na severu in vzhodu Slovenije severnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 4 stopinj Celzija.

Čez dan bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo rahlo do zmerno snežilo. Na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, pihala bo šibka do zmerna burja. Padavine bodo popoldne postopno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

V petek, soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. V soboto se bo tudi v notranjosti krepil severnik. Na jugovzhodu bo občasno rahlo naletaval sneg.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Rahlo sneženje tudi v soseščini

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Na severnim Sredozemljem nastajajo padavinska območja, ki občasno vplivajo tudi na vreme pri nas. Ponoči bo oblačno, sprva se bodo pojavljale posamezne plohe. V drugem delu noči se bodo padavine razširile nad vse sosednje pokrajine, tudi po nižinah bo rahlo snežilo.

Tudi danes čez dan bo oblačno. Ob severnem Jadranu se bodo pojavljale plohe, lahko tudi kakšna nevihta, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo rahlo snežilo, padavine bodo popoldne večinoma ponehale.

Vpliv vremena na počutje delno obremenilen

Vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. V petek bo vremenska obremenitev oslabela in postopoma ponehala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.