Tudi Pirc Musar zbrala dovolj podpisov podpore

Slovenija 13. Sep 202211:32 20 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Foto:Žiga Živulović jr./Bobo

"Hvala vsem vam, 5 in več tisočim, ki ste mi namenili svoj podpis. Kampanja se zdaj začne zares in vanjo bom sama vložila najvišji zakonsko dopustni znesek," je na svojem Twitterjevem profilu sporočila odvetnica Nataša Pirc Musar in s tem potrdila, da jim je v njenem volilnem štabu uspelo zbrati dovolj podpisov podpore.

Minevajo natančno trije tedni, odkar so stekla volilna opravila za predsedniške volitve, prav toliko časa že poteka zbiranje podpisov podpore tistih kandidatov, ki bodo kandidirali s podporo volilk in volilcev. Sprva so o zadostnem številu zbranih podpisov poročali iz volilnega štaba Anžeta Logarja, poslanca opozicijske SDS in nekdanjega zunanjega ministra. Logarju je v treh dneh uspelo zbrati več kot 12.000 podpisov podpore. Ta je ravno danes napovedal, da se v predsedniško tekmo ne bo podal s podporo svoje stranke, ampak kot neodvisni kandidat.

Da je zbral dovolj podpisov podpore, je minuli teden sporočil tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, ki ga je pri kandidaturi podprla Vesna – zelena stranka. 5.000 podpisov podpore je uspelo zbrati tudi glasbeniku in humanitarcu Gregorju Bezenšku mlajšemu, ki je danes tudi uradno vložil kandidaturo. Svojo kandidaturo pa bo ta teden vložil tudi Janez Cigler Kralj, vodja poslanske skupine NSi, ki se v predsedniško tekmo podaja s podporo stranke in podpisi poslancev.

Danes pa je na družbenem omrežju Twitter vest o uspešno zbranih podpisih podpore delila tudi odvetnica Nataša Pirc Musar. “Hvala vsem vam, 5 in več tisočim, ki ste mi namenili svoj podpis. Kampanja se zdaj začne zares in vanjo bom sama vložila najvišji zakonsko dopustni znesek,” je sporočila Nataša Pirc Musar. V njenem štabu so vse do danes ostajali skrivnostni, na naša poizvedovanja, kako ji kaže z zbiranjem podpisov, pa so večkrat odgovorili, da “je zbiranje podpisov del kampanje, saj se želi kandidatka srečati s čim več državljani in državljankami ter začutiti utrip številnih krajev po Sloveniji”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje