Turški potres zabeležili tudi v Sloveniji

Slovenija 06. Feb 202310:39 0 komentarjev
Twitter/@ARSO_potresi

Agencija RS za okolje (Arso) je sporočila, da so današnji potres na jugovzhodu Turčije zabeležili tudi slovenski seizmologi.

Agencija RS za okolje (Arso) je na svojem profilu na Twitterju ARSO potresi delila, kako so turški potres spremljali slovenski seizmologi. Fotografija zapisa današnjega potresa v Turčiji je z ljubljanske opazovalnice.

Preberite še: Turčijo in Sirijo stresel močan potres, umrlo več kot 600 ljudi

Kot še navajajo na Arsu, so glavnemu potresu, ki je imel magnitudo 7,8, sledili številni popotresni sunki, od katerih je imel najmočnejši magnitudo 6,7.

Popotresni sunki še večajo škodo in otežujejo reševanje, kot navajajo na Arsu, pa pogoje še dodatno otežujejo nizke temperature.

Preberite še: Pretresljive izpovedi preživelih: “Vsi smo na cestah, ljudje so zmedeni”

Potres z epicentrom v bližini turškega mesta Gaziantep v bližini sirske meje so evropske opazovalnice zabeležile danes ob 1.17 po srednjeevropskem času. Globina potresa je bila približno 18 kilometrov, je sporočil ameriški geološki zavod (USGS).

Epicenter potresa v Turčiji
Epicenter potresa (Vir: Twitter/@seismo_steve)

Kot piše BBC, naj bi bil današnji potres tudi v Turčiji najmočnejši, odkar opravljajo meritve; nazadnje naj bi se potres s podobno magnitudo zgodil leta 1939, v njem je umrlo okrog 30.000 ljudi.

Preberite še: Janez Lenarčič: Evropske reševalne ekipe so že na poti v Turčijo

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!