V lekarnah že od danes na voljo testi za vse učence

Slovenija 28. Okt 202118:51 > 29. Okt 2021 07:22 0 komentarjev
Covid-19: testiranje na okužbo
Foto: Profimedia

Učenci, dijaki in študentje bodo lahko že danes začeli dvigovali teste za samotestiranje, je včeraj na dopisni seji sprejela vlada. Po novem so v samotestiranje vključeni vsi osnovnošolci.

Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil nove ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Med drugimi bodo od 1. novembra naprej v samotestiranje vključeni tudi mlajši učenci osnovnih šol, od 1. do šestega razreda. Pred tem so bili v samotestiranje vključeni le učenci 7., 8. in 9. razreda osnovne šole.

Vlada je na dopisni seji dopolnila odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT in tako lekarnam omogočila, da lahko že danes, 29. oktobra, začnejo z izdajanjem testov za samotestiranje. Kot je zapisano v sporočilu s seje, bodo s tem omogočili več časa za prevzem dodatnih testov za samotestiranje in organizacijo dodatnih testiranj s testi HAG pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti.

Samotestiranje za šolarje, dijake in študente bo do 1. novembra naprej potekalo dvakrat tedensko in sicer ob ponedeljkih in sredah, s pravico do uporabe desetih testov za samotestiranje. To je potrebno tudi za udeležbo v športnih programih, športnorekreativnih dejavnostih in za obšolske dejavnosti ne glede na starost učenca in dijaka.

V nekaterih enotah Lekarne Ljubljana danes še niso imeli informacij o novostih, ki jih je včeraj predstavil minister za zdravje, zato je bilo med strankami, ki so že danes želele prevzeti teste, nekaj zmede.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!