V petek v Sloveniji na obisku višegrajska četverica

Slovenija 07. Jul 202122:04 > 22:09 0 komentarjev
višegrajska četverica
Srdjan Živulovič/BOBO

Konec tedna se bodo v Sloveniji na delovnem obisku mudili vladni predstavniki Višegrajske skupine. S slovenskim predsednikom vlade Janezom Janšo se bodo srečali predsedniki poljske, madžarske, slovaške in češke vlade.

V petek, 9. julija 2021, se bodo na delovnem obisku v Sloveniji mudili predsedniki vlad Višegrajske skupine (V4). Predsednik madžarske vlade Viktor Orban, predsednik poljske vlade Mateusz Morawiecki, predsednik slovaške vlade Eduard Heger in predsednik češke vlade Andrej Babiš se bodo ob tej priložnosti v Ljubljani srečali s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Osrednje teme plenarnega zasedanja višegrajske četverice bodo prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU, konferenca o prihodnosti Evrope, situacija na Zahodnem Balkanu ter ostale aktualne evropske teme, so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

“Slovenija ima že vrsto let vzpostavljeno sodelovanje z Višegrajsko skupino na različnih področjih in ravneh. Z omenjenimi državami imamo namreč veliko skupnih interesov, ki izvirajo predvsem iz članstva v EU, geografske umeščenosti in podobne stopnje gospodarskega razvoja,” so še sporočili z Ukoma in dodali, da je predsedovanje Višegrajski skupini s prvim julijem prevzela Madžarska.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!