Valentinčič na sodišče, ker je v šoli zaradi neupoštevanja ukrepov dobil odpoved

Koronavirus 24. Feb 202216:55 1 komentar
Sandi Valentinčič
Rosana Rijavec/STA

Na delovnem sodišču v Novi Gorici se je začela sodna obravnava, v kateri nekdanji učitelj športne vzgoje Sandi Valentinčič toži Osnovno šolo Alojza Gradnika na Dobrovem, ker so ga odpustili zaradi neupoštevanja epidemioloških ukrepov.

Glavna obravnava v tožbi učitelja športne vzgoje Sandija Valentinčiča zoper Osnovno šolo Alojza Gradnika na Dobrovem se danes sicer še ni začela, saj so bile šele v sredo popoldan vložene pripravljalne vloge. Z njimi se nasprotni strani tako nista mogli dobro seznaniti, zato je sodnica Mojca Fajdiga začetek glavne obravnave premaknila na 12. april, na njej bodo zaslišane tudi prve priče. Dotlej bosta imeli tožeča in tožena stranka imeli dovolj časa, da bosta na nasprotne vložene listine tudi lahko odgovorili.

“Menim, da so bile kršene delavske, socialne in ustavne pravice gospoda Valentinčiča iz razloga, ker mu je delodajalec preprečil opravljati delo,” je v izjavi po zaključku današnjega naroka povedal pooblaščenec Valentinčiča Marko Blatnik iz pisarne delavske pravne zaščite Sonce Slovenije.

Na šoli zaposlen 18 let

Konec lanskega oktobra je učitelj športne vzgoje Sandi Valentinčič iz Osnovne šole Alojza Gradnika z Dobrovega v Goriških Brdih dobil odpoved zaradi nespoštovanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Odpovedni rok mu je potekel januarja, vendar v tem času ni dobil nikakršnega plačila, plačane je imel le socialne prispevke, je danes v izjavi po zaključku naroka povedal Valentinčič, ki je bil na šoli zaposlen 18 let.

Ob inšpekcijskem nadzoru v začetku šolskega leta je inšpektor Valentinčiču napisal kazen, ker med poukom ni nosil zaščitne maske. A je zavrnil plačilo 400 evrov kazni. Po njegovem mnenju za ta ukrep ni bilo zakonske podlage, pri tem pa mu je pritrdilo tudi novogoriško sodišče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje