Voda v Prevaljah naposled spet pitna

Slovenija 25. Okt 202316:46 0 komentarjev
Odprtje vodovoda Prevalje sanacija po poplavah
Slovesno odprtje novega vodovoda v Prevaljah 12. oktobra (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Voda, ki do občanov občine Prevalje priteče iz domačih pip, je po izgradnji novega vodovoda naposled neoporečna, zato je preklican ukrep prekuhavanja vode.

Več kot dva meseca in pol po ujmi in po rekordno hitri izgradnji novega sedemkilometrskega vodovoda med Mežico in Prevaljami je voda, ki do občanov občine Prevalje priteče iz domačih pip, naposled neoporečna. Z današnjim dnem je namreč Javno komunalno podjetje Log preklicalo ukrep prekuhavanja vode.

“Javno komunalno podjetje Log obvešča, da so pridobili analize pitne vode, odvzete na vodovodnem omrežju Prevalje, ki jih je opravil nacionalni laboratorij, iz katerih je razvidno, da je voda na Prevaljah pitna. Z današnjim dnem je preklican ukrep prekuhavanja vode,” so sporočili z Občine Prevalje.

Potem ko so 12. oktobra slovesno odprli nov vodovod med Mežico in Prevaljami, po katerem do okoli 12.000 občanov dela občine Mežice in občin Prevalje in Ravne na Koroškem priteče pitna voda iz zajetja Šumc, so v vodovodnem omrežju na Prevaljah še zaznavali bakterije fekalnega izvora. Zato je bilo do danes treba vodo za uživanje še prekuhavati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!