Vreme: dopoldne še sončno, popoldne plohe in nevihte

Slovenija 30. Maj 202301:00
vreme, poletje, Ljubljana
Profimedia

Danes bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bo nekaj ploh in neviht. Dnevne temperature se bodo gibale od 19 do 24 stopinj Celzija, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do okoli 18 stopinj Celzija. Na jugovzhodnem delu države bo sprva oblačno s kakšno ploho.

Čez dan bo večinoma sončno, bolj oblačno bo ostalo na jugovzhodu. Popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 stopinj Celzija, na Primorskem do okoli 27 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v južnih in jugovzhodnih krajih bodo krajevne padavine, deloma plohe. Popoldne se bo jasnilo, nastala bo še kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. V petek bodo popoldanske plohe in nevihte še nekoliko pogostejše, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 2. do 7. junija?

Nad vzhodno in delom srednje Evrope, Balkanom in Sredozemljem bo še naprej območje enakomernega zračnega tlaka. Med petkom in soboto se bo severneje od nas proti vzhodu pomikala višinska dolina, ki nas bo lahko oplazila. V spodnjih plasteh ozračja bo prevladoval vzhodni veter. Od petka do srede bo povečini sončno. V petek bodo popoldanske plohe in nevihte nekoliko verjetnejše, lahko bodo tudi v noči na soboto. Nato bo nekoliko bolj stabilno, o možnosti ploh in neviht bodo odločale malenkosti, ki se jih za tako daleč vnaprej, ne da predvideti. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.