Vreme: kaj prinaša teden, ki je pred nami

Slovenija 06. Feb 202301:00
Zimske razmere
Srdjan Živulović/BOBO

V noči na ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Prvi delovni dan tega tedna bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V torek bo pretežno jasno. V sredo pa bo sprva precej jasno z mrzlim jutrom, a se bo čez dan oblačnost od vzhoda povečala. Severovzhodni veter se bo spet okrepil, prav tako burja na Primorskem.

V četrtek bo precej jasno in še vedno dokaj hladno. Veter bo počasi slabel, še napoveduje Arso.

Kakšno bo vreme od 9. do 14. februarja

V območju visokega zračnega tlaka se bo do petka v višinah nad Alpami še zadrževal dokaj hladen in suh zrak, nato pa se bo v višinah iznad zahodne proti srednji Evropi razširil greben toplejšega zraka.

Nadaljevalo se bo suho vreme. V četrtek in petek bo delno jasno z nekaj visoke in srednje oblačnosti, od sobote do torka pa bo prevladovalo jasno vreme. Jutranje temperature bodo v notranjosti še okoli -5, na Primorskem okoli 0, popoldanske pa bodo ob koncu tedna že med 5 in 10 stopinjami Celzija, še napovedujejo na Arsu.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.