Vreme: kakšen bo četrtek

Slovenija 22. Jul 202101:00 0 komentarjev
Ljubljana, mesto, stara Ljubljana, Tromostovje, Prešernov trg
Denis Sadiković/N1

Vreme bo v četrtek delno jasno, nekaj več oblačnosti bo na severozahodu države. V petek dopoldne bodo možne kratkotrajne plohe in nevihte, a se bo že popoldne znova zjasnilo. Konec tedna bo sončno in vroče.

V četrtek bo vreme delno jasno. Več oblačnosti bo na severozahodu, kjer bodo zlasti v hribih popoldne posamezne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na petek. Zjutraj se bodo temperature gibale od 11 do 16 stopinj, na Primorskem bo nekoliko topleje, tam bodo namerili do 18 stopinj Cezija. Čez dan se bo živo srebro gibalo od 25 do 30 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Vreme za konec tedna: vroče bo

V petek bo zjutraj in dopoldne spremenljivo oblačno, možne bodo kratkotrajne plohe in nevihte. Popoldne se bo zjasnilo, v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije bo še možna kakšna nevihta. V soboto in nedeljo kaže na večinoma sončno in vroče vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme med 25. in 30. julijem?

Naši kraji bodo sprva na robu območja visokega zračnega tlaka nad vzhodno Evropo. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam dotekal toplejši zrak. Sredi tedna nas bo predvidoma prešla vremenska fronta, za njo pa se bo nad Alpami, kot kaže, znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno in vroče, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Še bo pihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo nad 30 stopinj Celzija. V torek in sredo bo verjetnost za padavine povečana, nekoliko se bo ohladilo. Proti koncu obdobja pa spet kaže na več sonca, manjšo verjetnost za padavine in višje temperature.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!