Vreme: kakšen vikend je pred nami?

Slovenija 21. Maj 202201:00 0 komentarjev
Ljubljanica
Profimedia

Danes čez dan bo sončno, popoldne in zvečer pa bodo nastajale krajevne nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija. Čez dan bo sončno, popoldne in zvečer pa bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

V nedeljo bo zjutraj v notranjosti Slovenije precej nizke oblačnosti, čez dan bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bo še možna kakšna ploha ali nevihta.

Kakšno bo vreme od 23. do 28. maja?

V ponedeljek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, nato bo nad osrednjim Sredozemljem predvidoma nastalo ciklonsko območje, ki bo kot kaže do četrtka vplivalo na vreme pri nas. V drugi polovici tedna se bo od zahoda proti Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek bo sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo dokaj majhna. Bolj nestanovitno vreme pričakujemo od torka do četrtka, verjetnost za padavine pa se zmanjša ob koncu tedna. V ponedeljek in torek bodo temperature še okoli 30 stopinj Celzija, v sredo pa se bo ohladilo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!