Vreme: kakšna sreda je pred nami?

Slovenija 11. Jan 202301:00
Srdjan Zivulovic/BOBO

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Kakšno vreme pa bomo imeli konec tedna?

Zjutraj bo po nekaterih nižinah na jugovzhodu kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. Čez dan bo sprva pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). 

V noči na četrtek bo oblačno, ponekod bodo kratkotrajne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. V četrtek čez dan se bo delno zjasnilo. V petek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno in večinoma suho. Zapihal bo jugozahodni veter. V soboto bo zmerno oblačno in suho.

Preberite še: Prihodnji teden bi lahko močneje snežilo

Kakšno bo vreme od 14. do 19. januarja?

Nad severno polovico Evrope se bo izmenjalo več globokih ciklonskih območij, naši kraji bodo konec tedna pod vplivom toplega in postopno vse bolj vlažnega jugozahodnika. V ponedeljek nas bo dosegla vremenska fronta, nad severnim Sredozemljem bo predvidoma nastalo ciklonsko območje. V torek se bo v Sredozemlju ponovno razvil močnejši ciklon, ki bo tam vztrajal tudi v sredo.

V soboto bo na zahodu Slovenije več oblačnosti, na vzhodu pa bo predvidoma dokaj sončno vreme, marsikje po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem bo deževalo. V ponedeljek kaže na oblačno vreme s padavinami, meja sneženja bo predvidoma nizka. V torek in sredo bodo občasno še padavine, v četrtek pa je verjetnost za padavine manjša.

Preberite še: Vremenski rekordi: Bomo v Sloveniji sploh še imeli prave zime?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.