Vreme: nedelja bo delno jasna z morebitnimi plohami

Slovenija 04. Sep 202201:00
Profimedia

Danes bo delno jasno, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.

Jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. Čez dan bo povečini sončno. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v hribovitem svetu nastajala kopasta oblačnost, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinjami Celzija.

Danes in v ponedeljek bo vremenski vpliv na počutje povečini ugoden. UV indeks sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah doseže vrednost okoli 6, v gorah pa okoli 7.

V ponedeljek in torek bo sončno in nekoliko topleje. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. V sredo bo oblačnost naraščala, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. septembra

V sredo bo nad našim območjem začel pihati jugozahodni veter. Ciklonsko območje iznad Atlantika in zahodne Evrope se bo v drugi polovici tedna počasi pomikalo proti vzhodu. Iznad Sredozemlja bo k nam pritekal razmeroma topel in vlažen zrak. V sredo bo še dokaj sončno in toplo, popoldne pa bo že nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Od četrtka do nedelje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. V ponedeljek bo predvidoma spet več sončnega vremena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

#related-news_1