Vreme: začetek tedna bo deževen, od srede dalje sonce in prijetne temperature

Slovenija 18. Mar 202401:00 0 komentarjev
vreme, dežnik, dež, padavine
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Danes bo vreme oblačno, pojavljale se bodo kraljeve padavine. Več sonca in prijetnih temperatur se lahko nadejamo v sredini tedna.

Današnji ponedeljek bo oblačen in deževen. Proti večeru bodo krajevne padavine pogostejše. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 11 do 16 stopinj Celzija.

V torek se bo na zahodu razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno, še bodo nastale posamezne plohe. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Podobno vreme bomo imeli tudi v sredo, ko bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Topleje bo, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Živo srebro se bo gibalo med 17 in 20 stopinj Celzija.

Kakšno bo vreme od 21. do 26. marca?

V četrtek bodo naši kraji na robu šibkega območja visokega zračnega tlaka, ki bo imelo središče vzhodno in južno od nas. Ob koncu tedna se bo iznad severne Evrope nad večji del Evrope razširilo ciklonsko območje. V ponedeljek se bo iznad severnega Atlantika nad Evropo postopno širilo območje visokega zračnega tlaka, v Sredozemlju pa bo še vztrajalo ciklonsko območje.

V četrtek bo še večinoma sončno in suho vreme, več oblačnosti bo v zahodni Slovenijo. V petek se bo oblačnost postopno povečala, na zahodu bodo že možne rahle padavine. Oba dneva bo pihal jugozahodnik. Od sobote do torka kaže na precej oblačno vreme z veliko verjetnostjo padavin. Ob koncu obdobja bo na Primorskem najverjetneje zapihala burja. Nekoliko se bo ohladilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!