Vreme: začetek tedna sončen, v sredo poslabšanje

Slovenija 12. Jul 202101:00 > 08:55 0 komentarjev
sončnica
PROFIMEDIA

Začetek tedna bo sončen, živo srebro se bo povzpelo do 32 stopinj Celzija. V noči na sredo bodo padavine z nevihtami od zahoda zajele večji del države, vročina bo popustila.

Danes bo sončno, v hribovitih krajih ni izključena kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija, napovedujejo na spletni strani Agenciji za okolje (Arso).

Vročina bo v sredo popustila

V torek bo sončno in vroče, ob morju se bo krepil jugo, zvečer bodo na zahodu začele nastajati nevihte. V noči na sredo bodo padavine z nevihtami od zahoda zajele večji del države. V sredo kaže na deloma sončno vreme z možnostjo ploh in neviht, vročina bo popustila. V četrtek kaže na deloma sončno vreme, predvsem v hribovitih krajih bo možnost za kakšno ploho ali nevihto.

Kakšno bo vreme med 15. in 20. julijem?

Od četrtka do prihodnjega torka bodo naši kraji po zadnjih izračunih pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka, ki nas bo dosegla to sredo. Nekaj verjetnosti pa je tudi, da se bo že po naslednjem vikendu od zahoda nad naše kraje začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka.

Kaže na bolj spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Občasno bo vetrovno. Do vključno četrtka bodo prevladovali jugozahodni vetrovi, nato pa severni vetrovi. Nekoliko bolj sveže bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!