Vreme: zadnji dan počitnic bo deževno obarvan

Slovenija 31. Avg 202201:00 0 komentarjev
Dež
PROFIMEDIA

Danes bo več oblačnosti, predvsem na zahodu bodo občasno padavine in nevihte.

Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 stopinj Celzija. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Na zahodu se bodo že dopoldne začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu in zvečer ter v noči na četrtek zajele večji del Slovenije. Sprva bodo vmes tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih do 29 stopinj Celzija.

V četrtek bo sprva oblačno in deževno s šibko burjo na Primorskem. Dopoldne bo dež od zahoda povečini ponehal. Na Primorskem se bo delno razjasnilo. Popoldne bo v hribovitem svetu možna kakšna ploha. V petek bo na Primorskem pretežno jasno. V notranjosti bo zjutraj precej jasno z meglo po nižinah, čez dan se bo zmerno pooblačilo. V soboto bo oblačnost od zahoda naraščala, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 3. do 8. septembra?

V soboto in nedeljo bomo še pod vplivom plitve višinske doline hladnega zraka, od ponedeljka naprej pa bo v višinah k nam pritekal nekoliko toplejši zrak. V soboto bo sprva deloma sončno, čez dan pa bo oblačnost naraščala. Proti večeru in v noči na nedeljo bo na zahodu deževalo, v nedeljo čez dan pa bo nekaj padavin prehodno tudi drugod. Od ponedeljka naprej bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo tu in tam nastale krajevne plohe ali nevihte.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!