Gasilcem ukradli protipoplavne vreče: “Prinesite jih nazaj” (VIDEO)

Slovenija 28. Avg 202314:21 > 15:01

V Mostah pri Komendi je neznanec izpred gasilskega doma ukradel protipoplavne vreče, ki so jih gasilci pripravili za varovanje javnih stavb. Ti nepridiprava pozivajo, da jih nemudoma vrne.

Neznanec je gasilcem iz Most pri Komendi izmaknil vreče s peskom, ki so jih pred prihodom današnjih nalivov pripravili za zaščito javnih objektov.

Kot je za N1 povedal namestnik poveljnika PGD Moste Roman Koncilija, so včeraj po intervenciji napolnili približno 300 protipoplavnih vreč, ki bi jih po potrebi uporabljali za zaščito javnih zgradb. “Te vreče smo več ur polnili včeraj zjutraj, ko smo se vrnili z večurne intervencije,” je povedal Koncilija. Kot je dodal, so jih imeli spravljene za gasilskim domom, da ne bi bile preveč vabljive, pa so jih pokrili s ponjavo.

Sedaj bodo morali vse skupaj ponoviti. “Ko se bomo danes zopet zbrali v malo večjem številu, bomo morali spet napolniti 300 ali 400 vreč,” je povedal namestnik poveljnika. Ko reke začnejo poplavljati, namreč časa za to ni.

Pri gasilskem domu PGD Moste je občanom na voljo pesek za polnjenje protipoplavnih vreč, sporočajo gasilci. Prazne vreče lahko dobijo po predhodnem telefonskem dogovoru na +386 1 8341 159, napolniti pa si jih morajo sami.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.