Pahorjeva katrca dobila tudi svojo pesem, ustvaril jo je znani harmonikar

Slovenija 30. Mar 202310:00 2 komentarja
Pahorjeva katrca
Twitter/@BorutPahor

"Neverjetno. Padel je nov mejnik," je po Twitterju sporočil nekdanji predsednik republike Borut Pahor. Zbiranje donacij bo odprto še dva dni, že do zdaj pa se je za Pahorjevo katrco z obema dobrodelnima akcijama skupaj zbralo več kot četrt milijona evrov. Dobrodelni katrci je pesem posvetil tudi znani harmonikar.

Znesek donacij za Pahorjevo katrco z obeh dobrodelnih akcij skupaj je že presegel četrt milijona evrov.

Za katrco nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja, ki jo bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar ponujajo na drugi dobrodelni dražbi, se je zbralo že dobrih 206 tisoč evrov. Skupaj s prvo dobrodelno akcijo za Pahorjevo katrco, v kateri se je zbralo 60.000 evrov, pa je dobrodelni znesek že dosegel neverjetnih 266.029 evrov.

Kot je pred časom za N1 dejal Zlatko Fratar, je bil prvotni cilj zbrati 100 tisoč evrov, nato so za cilj postavili najmanj 120 tisoč evrov. Sedaj je prvotni cilj druge dobrodelne akcije že skoraj podvojen.

Bratje Fratar so nedavno za N1 že dejali, da si ne zadajajo novih ciljev o končnem znesku in se prepuščajo ter čakajo na konec akcije. Ker je do konca te še dva dni, se bo znesek v zaključnem finišu akcije zagotovo še znatno povečal.

Pred dnevi je dobrodelni Pahorjevi kartrci pesem z naslovom “Katra, katra, katrca” poklonil tudi harmonikar Boštjan Konečnik.

Še je čas, da sodelujete

V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsak po svojih zmožnostih. Donacije bo Rdeči križ zbiral vse do petka, 31. marca 2023, novega lastnika avtomobila pa bo v torek, 4. aprila 2023, v Dravogradu žrebal prvotni lastnik vozila Borut Pahor.

Bratje Fratar bodo polovico zbranega denarja druge dobrodelne akcije, poimenovane ‘Katrca drugi krog’, namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki ga bo namenila nakupu gamakamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka in za diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov. Drugo polovico zbranega denarja pa bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica. Njima je zbrani denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Že pred zaključkom prve dobrodelne dražbe smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom. Ekipi N1 je takrat razkril marsikatero skrivnost o najbolj znani slovenski katrci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje