150 evrov nagrade za mlade Grke, ki se cepijo

Koronavirus 28. Jun 202116:05 > 16:49 0 komentarjev
Grčija
PROFIMEDIA

Grška vlada je sporočila, da bo vsakemu mlademu Grku, ki se je cepil proti covidu-19 ali pa to načrtuje v bližji prihodnosti, dala 150 evrov kot darilo na začetku poletja, poroča Beta.

Kartico s 150 evri bodo dobili Grki, rojeni med letoma 1996 in 2003, ki so prejeli vsaj en odmerek cepiva ali so se prijavili na cepljenje še to leto, poroča Euractiv.

Po nekaterih ocenah bo kartico prejelo 940.000 prebivalcev, ki jo bodo lahko porabili za potovanja, turizem ali kulturne prireditve v državi.

“Mladim dolgujemo darilo, se jim zahvalimo za potrpežljivost in vztrajnost, še posebej na začetku poletja,” je dejal grški premier Kyriakos Micotakis.

Mladi si bodo s “kartico svobode” lahko plačali potovanje z ladjo ali vlakom, najem avtomobilov, nastanitev v hotelih in kampih ter kupili vstopnice za kulturne prireditve, kinodvorane, gledališča, muzeje, arheološka najdišča in plesno šolo.

Minister za digitalizacijo Kyriakos Pierrakakis je dejal, da se bo tako spodbujalo tudi turizem in kulturo v Grčiji, ki ju je močno prizadela pandemija koronavirusne bolezni.

Kot je dejal, na ta način Grčija ščiti javno zdravje in vlaga v zagon svoje “pomembne turistične panoge”.

Do zdaj so v Grčiji prejeli osem milijonov odmerkov cepiv, približno 33 odstotkov prebivalstva pa je bilo cepljenih z obema odmerkoma.

Micotakis je opozoril, da se delta različica hitreje širi med necepljenimi, in poudaril, da se mora v Grčija cepiti vsaj 70 odstotkov prebivalstva.

Država poskuša oživiti turizem, hkrati pa se poleti izogniti novemu valu pandemije, saj bi bil to velik udarec za že tako prizadeto gospodarstvo.

Tudi sektorji, povezani s turizmom v Grčiji, se bojijo novih omejitev potovanj zaradi delta različice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!