Angela Merkel bo Belo hišo obiskala 15. julija

Svet 11. Jun 202115:31 > 15:33 0 komentarjev
Nemška kanclerka Angela Merkel
Stefan Rousseau/REUTERS

Angela Merkel se bo v Washingtonu s predsednikom ZDA Joejem Bidnom sestala 15. julija. Belo hišo bo obiskala kot tretja voditeljica, odkar je vodenje ZDA prevzela Bidnova administracija.

Ameriški predsednik Joe Biden bo 15. julija v Beli hiši sprejel nemško kanclerko Angelo Merkel, so danes sporočili v Washingtonu. Biden se trenutno mudi na prvi poti v tujini, v okviru katere se od danes do nedelje udeležuje vrha skupine sedmih najrazvitejših držav G7 v Cornwallu. Vrha se udeležuje tudi nemška kanclerka.

“Predsednik Biden se veseli sprejema nemške kanclerke Merkel v Beli hiši 15. julija 2021,” je sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki. Voditelja se bosta na delovnem obisku posvetila končanju pandemije covida-19 in boju proti podnebnim spremembam, je dodala po poročanju tujih tiskovnih agencij. Srečanje je potrdil tudi tiskovni predstavnik nemške vlade.

Angela Merkel bo odpotovala v Belo hišo mesec dni po tem, ko se bosta 16. junija v Ženevi srečala predsednik ZDA in ruski predsednik Vladimir Putin.

Po pričakovanjih se bosta kanclerka Merkel in Biden srečala že ob robu vrha G7 v Cornwallu. To bo njuno prvo osebno srečanje, odkar je Biden januarja postal predsednik ZDA. Biden je doslej v Beli hiši sprejel šele dva tuja gosta, in sicer japonskega premierja Yošihida Sugo in južnokorejskega predsednika Mun Dže Ina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!