Apokaliptični prizori iz Argentine: požar se hitro širi

Svet 11. Okt 202307:19 0 komentarjev

V okolici argentinskega mesta Villa Carlos Paz divja velik gozdni požar, zaradi česar so morali evakuirati del mesta. Požar naj bi zanetil moški, ki je zakuril taborni ogenj, da bi si skuhal kavo, nato pa mu je ogenj ušel izpod nadzora.

Argentinskemu letoviškemu mestu Villa Carlos Paz s 56.000 prebivalci grozi velik gozdni požar, ki ga je dosegel v torek. S požarom se bori skoraj tisoč gasilcev, zaradi velike ogroženosti pa so izselili del mesta. Po poročanju britanskega Telegrapha so morali prisilno evakuirati okoli 300 ljudi, še 300 jih je odšlo prostovoljno.

Lokalni mediji so poročali, da je požar izbruhnil v ponedeljek zjutraj po lokalnem času, na območju upravne enote Punilla v Cordobi, ki leži zahodno od mesta Villa Carlos Paz.

Zaradi visokih temperatur in sunkovitega vetra se je požar hitro razširil in ostaja aktiven. Po podatkih občine Villa Carlos Paz so v sredo iz soseske Altos Del Valle evakuirali več kot 20 družin. Ogenj je po navedbah lokalnih gasilcev uničil že najmanj 12 domovanj. Gost dim, ki se širi po mestu, otežuje dihanje prebivalcev. Zaradi požara je poginilo tudi veliko število živali, poročajo lokalni mediji.

požar v argentinskem mestu Villa Carlos Paz
Foto: Charly Soto/REUTERS

Policija je zaradi požara pridržala enega moškega, so poročali lokalni mediji. Moški naj bi policistom po pisanju Telegrapha dejal, da si je zakuril taborni ogenj, da bi si skuhal kavo, ogenj pa mu je nato ušel izpod nadzora.

Videoposnetki, ki so zakrožili po spletu, kažejo razsežnost požara, ki ponekod meji na apokaliptične prizore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!